Pokaż wyniki od 1 do 10 z 621

Wątek: [Max13] Krajobrazy i podróże

Mieszany widok

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Domyślnie

Tomek – po pierwsze głeboki szacunek i podziekowanie za tak szczegółową ocenę każdego zdjęcia. Tego na tym forum za często się nie spotyka.
    Te pierwsze moje zdjecia w tej kategorii maja dość zróżnicowaną obróbkę, z często „ryzykownymi” kolorami etc. do dyskusji – o takie opinie chodzi, aby poprawić i zdjęcia i obróbkę.
    Zgadzam się z Twoimi ocenami niemal w zupełności, wiele błędów dostrzegłem przy „second look” stąd porada o drugie i trzecie spojrzenie i obróbkę jest jak najbardziej celowa.
    Trochę inczej może oceniam pojecie „nudnej panoramy” – czesto taki był zamysł aby tam „nic się nie działo”. Ale obejrzałem Twoją stronę i wiem o co ci chodzi patrząc na Twoje zdjecia – zresztą świetnie stonowane, skomponowane i z pomysłem ( zwłaszcza Norwegia mi „podchodzi”). Masz na pewno inny zamysł na kolorystykę, bardziej stonowaną, „not so striking”. Może zacznę Cie trochę naśladować.......
    Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.

Domyślnie

Max13, Cieszę się, że nie odebrałeś tego jako atak i mogłem choć trochę pomóc.

Ogólnie ze zdjęciami to jest moim zdaniem tak: albo robimy dla siebie samych i wtedy możemy szaleć do woli, albo robimy zdjęcia z myślą o pokazaniu ich komuś -- wtedy trzeba powstrzymać niektóre zapędy. No chyba, że czujemy się super ach-tystami i to świat ma zrozumieć i dostosować się do nas. ;-) Z tym jednak trzeba ostrożnie.

A co do panoram: na pewno dużo lepiej ogląda się je w większym formacie, tak na wysokość całego ekranu żeby na boki trzeba było przewijać. Wtedy można się w takiej panoramce zanurzyć i zobaczyć to, co widział fotografujący. Taka miniaturka, jaka jest wymagana przez forum się, jak dla mnie, nie broni.

Dzięki za słowa uznania pod adresem moich wypocin i pozdrawiam również.
    .

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Bywalec Awatar Max13
    Miasto
    Hither and Thither

Coś już napisał

Domyślnie

22. chyba nieco przekontrastowane.
    Pozostałe maja swój własny specyficzny, całkiem przyjemny w odbiorze, klimat.

Uprawnienia umieszczania postów