Z ostatnich podobają mi się ...generalnie wszystkie
A co ty tak ciągle w podróży?!
Z ostatnich podobają mi się ...generalnie wszystkie
A co ty tak ciągle w podróży?!
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Zdecydowanie dobrze pokazałeś atmosferę ściany płaczu. Jedynie 166 mi nie pasuje za dużo bałaganu w kadrze. Inaczej (bliżej) bym tę scenę starł się pokazać.
Co przedstawia zdjęcie 164 /chodzi mi o to co stoi przed modlącym się/![]()
Ostatnio edytowane przez Sunders ; 13-05-2012 o 18:22
Przedstawia mlodego () Zyda rozmyslajacego (modlacego sie) i dwie szafy tzw. Torah Ark zawierajace zwoje Tory (a wlasciwie „Sefer Torah” czyli jej kopie). Zydzi aszkenazyjscy nazywaja ja Aron Kodesh a sefradyjscy Hekhal. Zazwyczaj w mniejszych synagogach jest jedno takie miejsce zwykle zwrocone w kierunku Jerozolimy. Aron ha-Kodesz przyslonieta jest zaslona zwana parochet, zdejmowana podczas modlitw. W Scianie Zachodniej jest takich szaf klika, lacznie z wielka biblioteka wewnatrz.
167.
168.
Podobają się. Mnie się podobają znaczy.
Na 162. dwaj panowie z wózkami są świetni.
Pozdrawiam.
....C50E....C40D
Jak udało Ci się zrobić zdjęcia 164, 167 i 168. Mnie dwa lata temu "przegonili" jak tylko zobaczyli, że przykładam aparat do oka.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Saapcio - dzieki, wlasnie dlatego warto pokazywac zdjecia tutaj bo taki szczegol nie umknie uwadze - mnie tez sie ci "panowie" podobaja....;-)
Bylem w Jerozolimie juz kilka razy, pierwszy raz 14 lat temu, robilem jeszcze zdjecia analogiem - nigdy nie mialem klopotow z robieniem zdjec. Wrecz przeciwnie bylo to raczej latwe i przyjemne. Tym razem bylem krocej ale wracalem co kilka dni, nie "wpadalem" tam dla chciwego fotografowania, rozmawialem z Zydami, siedzialem w bibliotece, romawialem z rabinami, paru zostawilo mi swoje emaile i poslalem im wczoraj zdjecia etc - sama przyjemnosc
169.
170.