Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: 420EX a 430EX

Mieszany widok

Domyślnie

"Zauwaz ze korekta blysku w body to dwa stopnie wzgledem pomiaru jakiego dokonal aparat. To sa dwa stopnie plus cos. 7 stopni (poziomow) mocy ktore posiada lampa to moc ustalana na sztywno niezaleznie od calej reszty."

Wytłumaczcie mi coś proszę. Jeśli w Body ustawię kompensację błysku powiedzmy -1, i w 430EX ustawię powiedzmy 1/64, to ostateczna siła błysku będzie pomniejszona zarówno przez Body, jak i przez lampę ?

i jeszcze jedno:
    nie znalazłem informacji o synchronizacjach z krótkimi czasami naświetlania w 430EX i 420EX... (?)
    pozdrawiam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski
    i jeszcze jedno:
    nie znalazłem informacji o synchronizacjach z krótkimi czasami naświetlania w 430EX i 420EX... (?)
    pozdrawiam.
    w 420 EX przykladowo nad włącznikiem ON/OFF jest przełącznik (zielona kropa)/(piorunH).
    Własnie to piorunH to to o co pytasz - high-speed sync mode.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski
    Wytłumaczcie mi coś proszę. Jeśli w Body ustawię kompensację błysku powiedzmy -1, i w 430EX ustawię powiedzmy 1/64, to ostateczna siła błysku będzie pomniejszona zarówno przez Body, jak i przez lampę ?
    Kompensacja blysku to dzialanie korekcyjne wzgledem pomiaru. Pomiar dokonuje body nastepnie zmierzona wartosc koryguje odpowiednio w gore albo w dol. Ustawienie mocy "na lampie" jest dokonywane na sztywno. Body nie wykonuje tu zadnych pomiarow, wiec i korekta pomiaru nie jest uwzgledniana (zarowno ta w body jak i lampie).
    ...

Uprawnienia umieszczania postów