Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Wątek: Lampy systemowe, studyjne modyfikatory światła, błyskanie w plenerze...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I co w tych setach dawała ta reklamówka? Zapach spalenizny? Przecież ta lampa z reklamówką jest na włosy, a główne światło jest z parasolki...

Aha i druga sprawa : wszystkie zdjęcia, które mają exify, mają czasy 1/60 i 1/200, także lekki offtop z tymi zdjęciami w tym wątku...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    póki co Quantuumy wygrywają, ale zakupy planowac bede tylko po analizie ich pracy w HSS, bo jak zyskam za malo swiatla to nie bedzie sesnu ich dzwigac,
    Robiłem już testy samego funkcjonowania HSSa w Quantuumach, wyzwalane 580tką, pewnie widziałeś, ale przypominam : http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=227

W sierpniu zrobię pewnie jeszcze porównanie mocy obu lamp w softboxach, żeby ostatecznie przekonać się co do wyższości 580tek :P
    Ostatnio edytowane przez micles ; 22-07-2010 o 19:52 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tak jest to przykład tylko na użycie reklamówki na lampie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Tak jest to przykład tylko na użycie reklamówki na lampie.
    No dobra, to co ona daje? Masz jakieś "bez" vs "z"?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Robiłem już testy samego funkcjonowania HSSa w Quantuumach, wyzwalane 580tką, pewnie widziałeś, ale przypominam : http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=227

W sierpniu zrobię pewnie jeszcze porównanie mocy obu lamp w softboxach, żeby ostatecznie przekonać się co do wyższości 580tek :P
    test w softboxach nie bedzie do konca miarodajny, lepiej taki test zrobic z uzyciem parasolki odbijajacej, na lampie studyjnej klosz, standardowo ma on chyba kat 55 stopni, wiec palnik lampy ustawiamy na wartosc jak najbardziej zblizona czyli 35mm i porownujemy

zrob takie porownanie jak najszybciej, na czasach 1/2000 i krotszych, jestem ciekaw jaka bedzie roznica
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czemu w softboxie będzie niemiarodajnie? Jak dla mnie to właśnie softboxy dają najrówniejszy rozkład światła, jeżeli chodzi o pierdyknięcie w ścianę. No i nic się nie wylewa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A czemu w softboxie będzie niemiarodajnie? Jak dla mnie to właśnie softboxy dają najrówniejszy rozkład światła, jeżeli chodzi o pierdyknięcie w ścianę. No i nic się nie wylewa.
    ze wgledu na rozklad swiatla, lampa studyjna blyska w softboxie na 180 stopni praktycznie, a systemowa punktowo na wprost, przez co swiatlo jest nierowne, przy odbijaniu nie ma tego problemu
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Parasolki nie mam, zatem z parasolką nie zrobię. Klosz - nie wiem czy ma. Zawsze można postawić softa 1m od ściany i ustawić przysłonę tak, by fota nie była prześwietlona dla obu przypadków, a później obliczyć wypadkową jasność badanego (dużego) obszaru ściany.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Parasolki nie mam, zatem z parasolką nie zrobię. Klosz - nie wiem czy ma. Zawsze można postawić softa 1m od ściany i ustawić przysłonę tak, by fota nie była prześwietlona dla obu przypadków, a później obliczyć wypadkową jasność badanego (dużego) obszaru ściany.
    w sumie niewazne jak zrobisz, mi to sie przyda i tak jako informacja,

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Postaram się zrobić najbardziej miarodajnie jak to się tylko da.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

micles po co budować coś co jest dawno zbudowane i tańsze? I zapewne skuteczniejsze w działaniu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów