Witam,
chciałem odświeżyć wątek ponieważ też od niedawna jestem w posiadaniu Canona 50D i dzisiaj nabyłem pilot Phottix Plato i mam z nim pewien problem ponieważ gdy podłączam poprzez załączony kabel sam pilot do aparatu to wszystko jest wporządku (wyzwalanie migawki z wężyka), natomiast gdy podłączam odbiornik (to co jest na "sankach") i włączam najpierw pilot a później odbiornik na którym miga po włączeniu cały czas czerwona lampka to co bym wówczas nie nacisnął na pilocie to nie ma żadnej reakcji ze strony odbiornika.
Czytałem instrukcje ale jest po angielsku i jest w niej wzmianka o czymś takim jak "Smart code setting: To set / reset the code press five times continuously power switch on the receiver until light brinks, press the shutter button on transmitter one time to confirm the code (indication light 1 and 2 on transmitter turn green)." i wedle tego nacisnąłem 5 razy na włączpnym odbiorniku przycisk zasilania po czym zaczeła migać na czerwono druga lampka ale czym mam na pilocie zatwierdzić tą czynność?
Cokolwiek nie naciskałem nie było żadnej reakcji.
Prosiłbym bardzo o pomoc ponieważ nie mogę sobie z tym poradzić
Jest to mój pierwszy wątek na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.