Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Gruszka hamy a syfy i włoski na matrycy...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A poza tym to myślicie że w serwisie to co z tą matrycą robią ? Czyszczą swabami ? Mają super mega środek do czyszczenia nie dostępny dla innych ? Grucha i patyczki panowie, do tego jeszcze sprężone powietrze.....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał Awatar thomaslel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

To co byście polecili ze swojego doświadczenia? Lepiej autoryzowany serwis, czy jakiś inny (najlepiej też dobry) w Trójmieście? A może trzeba po prostu samemu próbować dalej czyścić?

Krótko mówiąc - czy pomogła Wam któraś z tych metod, a jeśli tak, to która?

I czy dużo biorą w serwisach za czyszczenie? Bo jeśli np. dwie stówy i czas oczekiwania np. dwa tygodnie, to będę się zastanawiał. Jeśli np. zrobią to za stówę i czas czekania tydzień, to wysyłam już jutro

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thomaslel Zobacz posta
    Krótko mówiąc - czy pomogła Wam któraś z tych metod, a jeśli tak, to która?
    Ze trzy razy już pisałem że patyczki...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Krzychu - Hmm... Zrobiłem mały test patyczków do uszu Przyłożyłem bardzo delikatnie do lustra (czystego) i zauważyłem, że podobnie jak ten pędzelek, który wcześniej użyłem zostawia włókna Tak więc nie widzę większego sensu w użyciu ich. Przecież musi coś do licha takiego istnieć, czym będzie można usunąć te włoski z matrycy (a później syf) bez zostawiania kolejnych włókien/włosków.

Chyba poszukam jakiegoś serwisu. Znacie jakiś dobry w Trójmieście? Na pewno musi taki istnieć...

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thomaslel Zobacz posta
    Krzychu - Hmm... Zrobiłem mały test patyczków do uszu Przyłożyłem bardzo delikatnie do lustra (czystego) i zauważyłem, że podobnie jak ten pędzelek, który wcześniej użyłem zostawia włókna Tak więc nie widzę większego sensu w użyciu ich. Przecież musi coś do licha takiego istnieć, czym będzie można usunąć te włoski z matrycy (a później syf) bez zostawiania kolejnych włókien/włosków.

Chyba poszukam jakiegoś serwisu. Znacie jakiś dobry w Trójmieście? Na pewno musi taki istnieć...
    Masz rację - szukaj serwisu.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Chyba właśnie warto w takim przypadku wybrać serwis, aniżeli trudzić się na siłę z tym, z czym mają do czynienia na co dzień pracownicy serwisów foto.

Tak więc powtórzę się - Znacie godny polecenia serwis, który wyczyści matrycę w Trójmieście? Może też być poza, ale wiadomo, że ma się obawy w wysyłaniu swojego sprzętu jakąś paczką kilkaset kilometrów.

Dopiero zaczyna Awatar lukasz b

Domyślnie

w Gdańsku spróbuj OK SERWIS - nic innego nie znam, ewentualnie spytaj sie w dobrych sklepach ze sprzętem foto
    wiele pytań

Uzależniony

Domyślnie

patyczki "cleanic" nic nie zostawiają, potem wyssanie gruszką i jest ok,
    chyba że coś się wylało na filtr, wtedy chyba to tylko serwis...
    Heniek

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janekmatrix Zobacz posta
    A próbowałeś odkurzacza z regulowaną siłą ssania,podobno pomaga.
    Ja stosuje ten patent:
    zakrętka po wodzie mineralnej idealnie pasuje do rury.
    można uszczelnić taśmą. W zakrętce dziurka i przetkana izolacja od kabla. Wiem że brzmi dziwnie ale jak delikatnie ściągniesz izolację to masz fajną miękką, giętką rurkę. Tylko nie jeździj końcówką po matrycy i będzie git. U mnie działa. A i nie szaleję z oglądaniem syfów na f32 bo to nie ma sensu skoro nie domykam szkła bardziej niż 16.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów