Próbowałem już tak ze dwa razy (osobno), ale nie pomaga. Bardzo trudno jest zdmuchnąć te włoski z pędzelki. Jeśli już się to uda, to wcześniejsze syfy chyba będę musiał wyczyścić na mokro. A tak poza tym to kupiłem przed chwilą taką gruszkę w Aptece za 7,50 zł. Siła podmuchu znacznie większa, ale jeszcze jej nie stosowałem. Jeśli się nie uda, to pomyślę dalej. Jeśli się uda, to dojdę do punktu wyjścia i będę musiał wyczyścić matrycę na mokro Sensor Swabsami z płynem Eclipse E2. Nie będę komentował tego, że znacznie gorszy produkt (nieefektywny) kosztował mnie 42 zł, a lepszy (choć jeszcze nie próbowałem, to napewno) 7,50 zł. No cóż - człowiek całe życie uczy się na błędach. Najważniejsze to to, żeby z tych błędów wyciągać wnioski i nie powtarzać ich w przyszłości. Tak czy siak sprawa cały czas jest otwarta. Może ktoś ma doświadczenie z taką gruszką i wie jak to robić, by było efektywnie? Na pewno nie można zbliżyć na np. 1 cm końca gruszki do matrycy? Jeśli oczywiście akumulator jest naładowany.