łooooo jeeezzzz
dajcie sobie na wstrzymanie - wyskakuje mi w kółko ten jałowy wątek w Nowych Postach i muszę tu klikać be przerwy. Idźcie pofocić.
łooooo jeeezzzz
dajcie sobie na wstrzymanie - wyskakuje mi w kółko ten jałowy wątek w Nowych Postach i muszę tu klikać be przerwy. Idźcie pofocić.
Zamieszczone przez czeczot
O i nareszcie stwierdzenie ktore moze pogodzic moje i Twoje zdanie. Bo ja twierdzilem ze 85 1.8 nadaje sie bardziej od Tamrona do studio DO PORTRETOW (w moim domysle - od pasa w gore). Do calej postaci - zalezy od wielkosci studio
.
Kto teraz mówi o FF?Zamieszczone przez czeczot
Czeczot, czytaj, człowieku.
12 metrów wystarczy do zrobienia sesji z CROPEM 85-ką. Odleglość między fotogrfafem a modelką by uchwycic całą sylwetkę to ok.7m. Pięc metrów zapasu!!! Jaki hangar? Jakież to ogromne studio?
Załóż 85-ke na aparat (po raz drugi w życiui sprawdz. Ewentualnie mogę skontaktować Cię z fotografem który, zapewne nie ma tyle doświadczenia co Ty, ale... pokaże Ci ze tak można
Moje doświadczenie nie ma tu nic do rzeczy. Pisz na temat.
Wypisujesz ewidentne bzdury o 85-ce z CROPEM i potrzebnej wielkości studia. To jest tematem tej dyskusji, Czeczot.
Jesli fotograf z tak dużym studyjnym doświadczeniem pisze takie rzeczy, tym gorzej to świadczy o fotografie.
Tu się SKOMPROMITOWAŁEŚ. Czeczot.
I nie zmienią tego komentarze na temat mojego doświadczenia.
Z matematyki?Zamieszczone przez czeczot
Nie, wystarczyło założyc obiektyw i popatrzeć przez wizjer.
To nie matematyka, to ignorancja, Czeczot.
O robieniu zdjęć masz pojęcie. O potrzebnej wielkości studia dla 85-ki - nie masz najmniejszego.
Amber
Ostatnio edytowane przez Amber ; 16-11-2005 o 19:57
Wind i ...ciągłe wydatki...
Oczywiscie.Zamieszczone przez Vitez
zgadzam się w pełni. To jest sedno dyskusji, i o tym od początku piszę.
A studio nie musi byc wcale, ze zacytuje... "ogromne"
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Amber ; 16-11-2005 o 20:00
Kubaman - przynajmniej dwa razy już wnioskowalem o zamknięcie tego bezproduktywnego wątku.Zamieszczone przez Kubaman
Wnioskuję do moderatora po raz trzeci![]()
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Amber ; 16-11-2005 o 20:07
Zamieszczone przez Amber
No nie wiem... czeczot by sie obrazil ze zarzuciles mu bzdury a zamkniecie watku nie daje mozliwosci sprostowania/repliki.
Bo pisanie o studio wielkości hangaru (czy tez o minimalnych wymiarach 16,5m - potwierdzenie przez czeczota wyliczen Jac-a) niezbędnych dla 85-ki to bzdury.Zamieszczone przez Vitez
Konkretnie to mam na mysli. I to było tematem dyskusji.
Ale ok, rozumiemMasz rację.
Dalej proszę o zamknięcie (lub wycięcie) tego wątku PO ODPOWIEDZI czeczota. Zapewne będzie dotyczyła, jak kilka ostatnich... mojego braku doświadczenia, i tego ze nie mam pojęcia o czym pisze. A może czyms nowym zaskoczy?Nie interesuje mnie juz to, dyskusja merytorcznie została DAWNO wyczerpana.
Z mojej strony EOT.
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Amber ; 16-11-2005 o 21:16
Zamieszczone przez Amber
I w ten sposob watki potrafia sie czasem same zamknac bez pomocy moderatora, a nie wieczne powtarzanie ciagle tych samych argumentow na zasadzie "moje musi byc na wierzchu"![]()
No dobra, jest ostra ale traci wszystko za co 85/1,8 canona jest chwalona: rozmazanie tła, ostrość od pełnej dziury. Nie nadaje się do ciasnych kadrów bo ma za dużą minimalną odległość ostrzenia. Zresztą dla mnie samą buźkę też za bardzo przerysowuje, przy takich kadrach wole ogniskową koło 200 ale to mojej osobiste odczucie. Sorry ale jak by to miał być mój jedyny obiektyw oprócz zooma 28-75 do studia to bym nie wziął obiektywu którym będę tylko robił portrety od pasa w górę.Zamieszczone przez Vitez
Jeżeli na zewnątrz do portretów to nawet bym się5 sek. nie zastanawiał
Ale ja przeciętny fotograf jestem i mnie nikt ze sobą nie zabiera żebym popatrzył do studia w stodole czy inne 12m![]()
Cytat gdzie napisałem że potwierdzam te wyliczenia?Zamieszczone przez Amber
Zaczynasz mnie wkur.. powoli. Czy to nie ty ostatnio napisałeś „12-to metrowe pomieszczenie z nawiązką starczy do sesji 85mm full body. Nie jest to hangar czy "ogromne studio". I każdy kto ma taki zakres może to szybko sprawdzić.” Wiec to ty ciągle wyjeżdżasz z full chyba klatką, czy już nie wiesz o czym piszesz o chodziło ci o jasne pełne?
W ilu ty studiach byłeś, ile w życiu zrobiłeś zdjęć? Twoje doświadczenie ma tu ogromne znaczenie bo widziałeś jedno a się wypowiadasz jak wygląda przeciętne. Piszesz bzdury!! Przyjmij w końcu do twojej głowy ze nie każdy fotograf ma studio 12 metrów długie, zrób ankietę i się przekonasz ile osób ma takie .Dodaj podpunkt kto nie ma studia a by chciał mieć jakiekolwiek. Ty też nie masz, wpuścili ciebie tam kompletnie nie rozumiem po co i teraz udajesz mądrego.
Nie masz pojęcia o fotografii, wypowiadasz się jak byś miał, Twierdzisz ze profesjonalni fotografowanie urzywaja tylko ff. Jak zrobisz chociaż sto sesji mając do dyspozycji kilka szkieł to pogadamy który jest najwłaściwszy. Jak będą ci płacić kilka średnich krajowych za całodzienna sesje to też pogadamy. Chłopcze zrozum – to ze widziałeś fotografa od ślubów jak robi zdjęcia to nie znaczy że masz pojęcie o fotografii i nie znaczy ze on ma. Dla mnie standartowe zdjęcia ślubne. Twoja dziewczyna musi się jeszcze sporo nauczyć bo zdjęć też nie umie robić zdjęć – mam ci brutalnie opisać jej twórczość, jesteś pewien że ona chce to usłyszeć?. Wiec Ty nawet nie miałeś okazji obserwować żadnego porządnego fotografa przy pracy. To że widziałeś duże studio od środka to nie znaczy że masz jakiekolwiek pojęcie, zapomniałem ono dla ciebie nie jest duże. Wpuszcza takiego człowieczka gdzieś a on potem mysi że wszystkie rozumy zjadł. Pokaż swoje zdjęcia a nie odpustowe obrazki to pogadamy. Na razie dla mnie nie mam o czy z tobą rozmawiać bo twoja twórczość i twórczość osób które stawiasz jako przykłady dla mnie osobiście i nie tylko dla mnie jest mizerna! Wypowiadasz się na temat obiektywów bo widziałeś ze jakiś fotograf go używał, podnieciło cię to ze od ciebie pożyczył twój, ciekawe skąd wiesz jaki kadr nim zrobił. I teraz doszedłeś do wniosku że masz najlepszy obiektyw na świecie do zdjęć studyjnych. Żenada!!!!!
Dla mnie EOT bo widziałeś jedno studio, sam nie umiesz robić zdjęć i nigdy nie widziałeś nikogo kto potrafi przy pracy!