Cytat Zamieszczone przez Amber
Bo pisanie o studio wielkości hangaru (czy tez o minimalnych wymiarach 16,5m - potwierdzenie przez czeczota wyliczen Jac-a) niezbędnych dla 85-ki to bzdury.
Cytat gdzie napisałem że potwierdzam te wyliczenia?

Zaczynasz mnie wkur.. powoli. Czy to nie ty ostatnio napisałeś „12-to metrowe pomieszczenie z nawiązką starczy do sesji 85mm full body. Nie jest to hangar czy "ogromne studio". I każdy kto ma taki zakres może to szybko sprawdzić.” Wiec to ty ciągle wyjeżdżasz z full chyba klatką, czy już nie wiesz o czym piszesz o chodziło ci o jasne pełne?

W ilu ty studiach byłeś, ile w życiu zrobiłeś zdjęć? Twoje doświadczenie ma tu ogromne znaczenie bo widziałeś jedno a się wypowiadasz jak wygląda przeciętne. Piszesz bzdury!! Przyjmij w końcu do twojej głowy ze nie każdy fotograf ma studio 12 metrów długie, zrób ankietę i się przekonasz ile osób ma takie .Dodaj podpunkt kto nie ma studia a by chciał mieć jakiekolwiek. Ty też nie masz, wpuścili ciebie tam kompletnie nie rozumiem po co i teraz udajesz mądrego.

Nie masz pojęcia o fotografii, wypowiadasz się jak byś miał, Twierdzisz ze profesjonalni fotografowanie urzywaja tylko ff. Jak zrobisz chociaż sto sesji mając do dyspozycji kilka szkieł to pogadamy który jest najwłaściwszy. Jak będą ci płacić kilka średnich krajowych za całodzienna sesje to też pogadamy. Chłopcze zrozum – to ze widziałeś fotografa od ślubów jak robi zdjęcia to nie znaczy że masz pojęcie o fotografii i nie znaczy ze on ma. Dla mnie standartowe zdjęcia ślubne. Twoja dziewczyna musi się jeszcze sporo nauczyć bo zdjęć też nie umie robić zdjęć – mam ci brutalnie opisać jej twórczość, jesteś pewien że ona chce to usłyszeć?. Wiec Ty nawet nie miałeś okazji obserwować żadnego porządnego fotografa przy pracy. To że widziałeś duże studio od środka to nie znaczy że masz jakiekolwiek pojęcie, zapomniałem ono dla ciebie nie jest duże. Wpuszcza takiego człowieczka gdzieś a on potem mysi że wszystkie rozumy zjadł. Pokaż swoje zdjęcia a nie odpustowe obrazki to pogadamy. Na razie dla mnie nie mam o czy z tobą rozmawiać bo twoja twórczość i twórczość osób które stawiasz jako przykłady dla mnie osobiście i nie tylko dla mnie jest mizerna! Wypowiadasz się na temat obiektywów bo widziałeś ze jakiś fotograf go używał, podnieciło cię to ze od ciebie pożyczył twój, ciekawe skąd wiesz jaki kadr nim zrobił. I teraz doszedłeś do wniosku że masz najlepszy obiektyw na świecie do zdjęć studyjnych. Żenada!!!!!

Dla mnie EOT bo widziałeś jedno studio, sam nie umiesz robić zdjęć i nigdy nie widziałeś nikogo kto potrafi przy pracy!