Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Padł 24-105/4L IS

Dopiero zaczyna Awatar tgrzyska
    Miasto
    Katowice

Domyślnie Padł 24-105/4L IS

Witam,
    Opiszę po krótce mój przypadek z 24-105.
    Szkło niezbyt stare bo 2 lata, używane amatorsko jako główny obiektyw. Zrobiłem nim może z 10 tys. zdjęć.
    Zaczął się pojawiać błąd Err99, najpierw sporadycznie, potem coraz częściej, aż właściwie za każdym razem. Objawy - migotanie w wizjerze - później doszedłem do tego że przesłona świruje. Wymiana body ileś zdjęć ok, i znowu - wtedy wiedziałem, że to nie migawka, aż padł całkowicie - tzn. zepsuł się stabilnie.
    Wysyłka do serwisu, diagnoza - układ przesłony (jest zintegrowany z 3 grupą soczewek) - naprawa 700,- zł. Bardzo szybko i sprawnie - jestem bardzo zadowolony.
    Oczywiście próbowałem pisać do Canona, ale to nic nie dało - że to wada fabryczna itp.
    Uszkodzoną część otrzymałem z powrotem i wziąłem ją na "warsztat", pod mikroskopem do inspekcji obwodów drukowanych okazało się, że pękła taśma. Wnioskuję, że to musiała być wada fabryczna, no ale cóż.
    To tyle z mojego przypadku.
    30D, w drodze C10-22, 24-105/4L IS, Speedlite 580EX II, Lowepro Flipside 300 i się powoli rozwija... no i jeszcze jakaś małpka po drodze.

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Pękła w takim stopniu, że niemożliwa byłaby samodzielna wymiana?
    Pytam tak prewencyjnie...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Dopiero zaczyna Awatar tgrzyska
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Mogę podesłać - powodzenia! Nie ma szans, a mam sztab dobrych elektroników w robocie Na zgięciu pękło kilka ścieżek.
    30D, w drodze C10-22, 24-105/4L IS, Speedlite 580EX II, Lowepro Flipside 300 i się powoli rozwija... no i jeszcze jakaś małpka po drodze.

Domyślnie ten sam problem prosze o pomoc.

Jestem na wypadzie w Ameryce Poludniowej i ten sam obiektyw mi padl. Na poczatku sam, bez nieczego slychac bylo pracujacy silniczek bzzzzyk bzzzzyk do tego blad 01. Pare dni potem przyslona przy 28 sie zamknela i tak zostalo teraz juz nic nie dziala. Bylem w servisie w Bogocie i gosc kazal czekac 3 tygodnie i 300 $ US. Zrezygnowalem, bo brak czasu. pokazal mi na swoim kompie co padlo. Jakis plasticzzek ze szkielkiem chyba, i od tego szla tasma. Czy ktos wie jak ta czesc sie nazywa dokladnie i jak to wyglada, moze jakies fotki, albo pomysly jak taki obiektyw rozkrecic i zobaczyc czy padla tasma. bo jesli tak to nie wart jest 300 dolcow. Prosze o pomoc, z gory dziekuje.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conecho Zobacz posta
    Prosze o pomoc, z gory dziekuje.
    Spróbuj pogadać z szefem Canon'a. Zacznij delikatnie i poproś o wypożyczenie szkła na czas twojej wizyty.
    Raczej spróbowałbym innego serwisu by potwierdzić czy rzeczywiście padła część za $300.
    Jeśli nie Canon to spróbuj znaleźć jakiś lens rental, jeśli nie ma to kup Sigmę/Tamrona (najtańszy lens), Tamron 28-300VC - $600, Sigma 28-300 - $300.
    the silence is deafening

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tgrzyska, możesz mi podać adres serwisu? Mam to samo i podaną cenę 900 zł.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    tgrzyska, możesz mi podać adres serwisu? Mam to samo i podaną cenę 900 zł.
    http://www.cla.canon.com/Colombia/Sp...ce_result/227/

Uprawnienia umieszczania postów