Witam
Jutro jadę w góry i nie wiem czy warto brać ze sobą statyw. A może monopod ?
Bardzo proszę o opinie.
Witam
Jutro jadę w góry i nie wiem czy warto brać ze sobą statyw. A może monopod ?
Bardzo proszę o opinie.
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
Brać
Zapomniałeś o potokach?![]()
Ja wziąłbym jakiś niewielki lekki statyw, który mógłby umożliwić np fotografowanie potoków na długich czasach czy wschodów/zachodów słońca, do tego obowiązkowo wężyk.
Zależy jeszcze od charakteru Twojej wyprawy. Jeśli będziesz miał czas aby spokojnie rozstawić się ze sprzętem to bierz statyw, jeśli będzie to zwiedzanie na szybkiego to nie wiem czy dasz radę coś sensownego w ogóle ustrzelić
Anyway, powodzenia!
5D, stałki, zoomy
ja z reguly biore statyw wtedy, kiedy przewiduje mozliwosc wykonywania zdjec ze statywu, a zostawiam go w domu, kiedy takiej mozliwosci nie ma.
teraz odpowiedz mi na pytanie, dlaczego twoim zdaniem jestem wrozka i potrafie odgadnac jakie ty zamierzasz zdjecia robic w gorach? moze jeszcze trzeba ci doradzic, czy wziac sandalki czy buty z kostkami, bo to jest dokladnie tego samego typu pytanie.
Wczoraj wróciłem, brać i się nie zastanawiać. A no i filtry również.
EoS 50D Lens: C10-22, C17-85 IS USM, C70-200 f/4 L, C50 1.8, kilka filterków, jakiś statiwik, plecaczek i kanapki
No właśnie. Jakie filtry. Jak na razie to posiadam UV i POL. Warto dokupić połówkowy szary ?
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
Dokładnie, do wspomnianych potoków szary może się bardzo przydać. Bez niego dłuższe czasy bywają niekiedy poza zasięgiem![]()
5D, stałki, zoomy