Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 211

Wątek: Tło fotograficzne ... jakie?

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

dokup sobie tylko w sklepie metalowym aluminiową rurę która usztywni ci tło.

Domyślnie

http://fstoppers.com/cheap-and-easy-...mless-backdrop

polecam filmik... niezła idea i alternatywa ciekawe jak się sprawdzić to może:>

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie

Kwestia wytrzymałości to loteria, jednak cenowo to niezbyt duża różnica z zwykłym tłem na serwisach aukcyjnych, więc pytanie czy warto
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Domyślnie

Ketras-cenowo z jakim? Z normalnym winylem?? Normalny winyl nie kosztuje chyba 20zł za 1x2m:P a deczko więcej... Zwykłe tło za 30zł wg mnie nie jest warte tej ceny...Bo chyba do tego to porównujesz...

Coś już napisał Awatar 2du
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

Tak jak pisałem kilka postów wyżej kupiłem Savage.
    Doświadczenia z moim pierwszym kartonowym tłem są dość mieszane.
    Jeżeli chodzi o zdjęcia to wychodzą przepięknie. Białe tło jest idealnie białe.
    Nie ma problemów by zrobić profesjonalne zdjęcia na allegro czy modelkę.
    Osiągnięty efekt jest 100x lepszy niż z tłem polipropylenowym.

Drugą strona medalu jest niestety fakt że bardzo trudne jest w obsłudze.
    Bardzo łatwo się gniecie, szybko brudzi, trudno ułożyć (bo zaczyna się łamać). Rolka trochę waży i jak ktoś ją przewiesza zwija i rozwija bez specjalnego mocowania do tła to trchę jest przy tym roboty.

Wszystkie niedogodności, tło rekompensuje w zdjęciach i warto je polecić.
    Pozdrawiam, 2du
    EOS 6d, M6 + S 14mm f/2.8 ED AS IF UMC + C 24-70mm f/4L + S 35mm F1.4 DG Art + C 50mm f/1,4 + C 85mm f/1,2 L + C 135mm f/2L + C 70-200 f/4L + Canon 430EX II + Yongnuo YN685
    www.gabisia.com

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

A czym obciążyć tło żeby się dobrze zwijało/rozwijało?
    Kupiłem elektryczny system zawieszania teł i bez obciążników coś się słabo rozwija.
    Macie jakiś patent na to?

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

do obciążenia najlepiej specjalnie przeznaczony do tego obciążnik do tła
    Np. taki: http://fripers.pl/product_info.php/i...5-cm-FreePower
    będziesz miał dzięki temu równo rozciągnięte tło, którym się dobrze "operuje" i nie podwiewa nigdzie i trudniej zadrzeć... i w miarę nie pałęta się pod nogami.
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skylight Zobacz posta
    do obciążenia najlepiej specjalnie przeznaczony do tego obciążnik do tła
    Np. taki: http://fripers.pl/product_info.php/i...5-cm-FreePower
    będziesz miał dzięki temu równo rozciągnięte tło, którym się dobrze "operuje" i nie podwiewa nigdzie i trudniej zadrzeć... i w miarę nie pałęta się pod nogami.
    Dzięki za linka. Mam w garażu rurki aluminiowe po 3m, może coś z tego uda mi się zmajstrować podobnego do tych z linka. Ciężar myślę że odpowiedni, tylko chyba to na klej wezmę;-)

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie Odp: Tło fotograficzne ... jakie?

Tanio za 20 zł można skołować sobie tło o wymiarach 1,5x10, a jak ktoś ma znajomą krawcową to 3x5. pewnie nie raz poruszane na wielu forach ale ciągle nie doceniane. Materiał do dostania u producentów mebli jak łóżka, kanapy, wersalki, fotele itp. albo hurtowniach materiałów. Wykorzystywany do obijania spodów foteli i tyłów łóżek. Bardzo wiele kolorów za 2 zł za 1mb szer 1,5m. Ja mam z jednej strony smoliście czarne i matowe, tło jest jakby podgumowane dzięki czemu z drugiej strony grafitowe lekko błyszczące. Materiał ciężki jakby lejący, nie gniecie się. Dla mnie ok.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie Odp: Tło fotograficzne ... jakie?

@zbirr: a możesz podać jakieś namiary na ten materiał, który polecasz (link/nazwa materiału/itp.). Bo jak próbuję googlać, to wygląda na to, że spody foteli, obija się najróżniejszymi rzeczami.

Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów