Tło przyszło, zaraz będę testował je ale hmmm e-trade.com.pl trochę mnie zawiódł szybkością realizacji i kontaktem ;/
Problem polega na tym że:
- maila o potwierdzeniu dostania przelewu( przelew robiony w payU tego samego dnia w godzinach ranny więc raczej kase "mieli" na koncie od razu) dostałem dopiero po wysłaniu późnym popołudniem maila z zapytaniem czy dostali przelew. Zapewne gdybym posłał po godzinie od otrzymaniu pierwszego maila z potwierdzniem złożenia zamowienia, to paczka wyszła by tego samego dnia. Paczka ostatecznie wyszła dnia następnego.
-Po otrzymaniu maila potwierdzajacego wysłanie paczki, poprosiłem o podanie nr paczki aby sprawdzić tracking- mialem dostać poźnym popołudniem w piątek. Efekt-maila dostałem dopiero dzisiaj rano.
- Podczas składania zamówiłem prosiłem o to aby zaznaczyć kurierowi aby dostarczył paczkę w godzinach 16-20. Efekt był taki że paczka musiała być zostawiona u sąsiada bo mnie nie było w domu a kurier nie miał zapisane żeby paczka była dostarczona w preferowanych godzinach.
Zamawiałem już u freepersa czy jabba-foto i nigdy nie było problemu z kontaktem. Także pod tym względem e-trade trochę leży w tym temacie wg mnie.
Samo tło wziąłem zwykłe "white" i nie powiem jak na razie wygląda spoko bo nie jest mega białe. Zresztą pewnie niedługo jakieś zdjęcie umieszczę jak się prezentuje![]()
A to nie jest tak, że za dostarczenie paczki w konkretnych godzinach płaci się dodatkowo?
Raczej mi się nie wydaje, bo mi w mailu z zapytaniem przed "zakupami" powiedzieli żeby podać pożądane godziny przywozu paczki i tyle. Więc nie wydaje mi się żeby to było dodatkowo płatne. A kurier powiedział że nie dostał żadnej takiej informacji.
Pytanie, czy ktoś używał może teł winylowych? Generalnie zastanawiam się nad tłem o najwyższej jakości + trwałości. Rozwiązania są chyba 2 - tekturowe tło + płyta z plexiglassu, albo właśnie winyl. Niestety jego koszt to około 1000 zł za rolkę 2,75x6m - dużo trochę :/ Interesuje mnie tło białe, szare i zielone.
Pozdrawiam, Krzysztof
to prawda./ zeby cokolwiek zrobic w calej postaci musisz miec z 7 m. ale szerokosc tez gra duza role. wiec 3m szerokosci i 10 dlugosci to minimum. p.s ale ani karton ani poli. nie zastapi dobrej sciany![]()
Hej cześć,
Karton jest fajny i w ogóle, szukam jednak tła materiałowego.
Oczywiście nawet nie splunę na tła z Allegro typu pvc itd, bo to się nie wiem sumie do czego nadaje....
Używam teł Savage i Colorama i jest w porządku z wyjątkiem faktu, że są drogie i delikatne.
Mój znajomy ma odziedziczone tło malowane na jakiegoś rodzaju płótnie - ot takie niejednorodne plamy, które są bardzo przyjemne do portretów. (nie ma porównania z ofertą Funsports'ów itp.) Tło jest dość sztywne (zapewne z powodu farby) i bardzo mocne -można je zmyć.
Od dłuższego czasu poszukuję takiego tła, ale znajduję jedynie jakieś totalne badziewia, księżycowe scenki, itd.
Czy ktoś z Was ma może koncepcję gdzie można takiego typu tło kupić klub ewentualnie jakieś doświadczenia w wykonaniu własnym? Z góry dzięki za info!
Zawsze po właściwej stronie obiektywu
5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII
Może płótna malarskiego spróbuj? ono jest w miare sztywne,grube i w miarę można je w jaki sposób tylko chcesz pomalowaćale też jest trochę drogie bo na allegro coś w miare szerokiego pare stówek kosztuje:
http://allegro.pl/plotno-malarskie-w...027039512.html
nie wiem czy znajdziesz szersze niż 2m...
Wiesz co ja już robiłem na tle takowego blejtramu obitego własnie w płótno malarskie, portrety i powiem Ci że zacnie to wychodziłonie widać było... i uwierz mi jest gruby :P jak coś to sobie zamów żeby Ci próbke wysłali jakąś małą albo idź do sklepu malarskiego niech Ci pokażą na gotowym blejtramie jak to wygląda i ocenisz
![]()