Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 211

Wątek: Tło fotograficzne ... jakie?

Mieszany widok

Domyślnie

To mówisz że to foto co pokazałeś jest na białym tle zrobione:>?
    No ja właśnie nie miałem nigdy z białym/szarym nawet tymi poliprop... probować kombinować z tym więc się zastanawiam

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    To mówisz że to foto co pokazałeś jest na białym tle zrobione:>?
    No ja właśnie nie miałem nigdy z białym/szarym nawet tymi poliprop... probować kombinować z tym więc się zastanawiam
    tak na bialym a i tak gdyby jeszcze zgridowac okte ktora swiecila z gory to by byl sporo ciemniejszy szary. Tak naprawde to wszystko zalezy od rozmiarow studia bo pisac o mozliwosciach to mozna godzinami ale czasem teoria swoje a praktyka...

Domyślnie

szary jest imho zbędny. dodatkowo z kolorowych brałbym granatowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    szary jest imho zbędny. dodatkowo z kolorowych brałbym granatowy
    Szary to podstawowy u mnie, z mojej wrodzonej leniwości często robię z niego biel lub czerń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Szary to podstawowy u mnie, z mojej wrodzonej leniwości często robię z niego biel lub czerń
    no a ja właśnie przeciwnie, szary uzyskuję z białego lub czarnego w zależności od potrzeb każdy robi po swojemu i obie drogi są ok

Domyślnie Tło materiałowe

Hej cześć,
    Karton jest fajny i w ogóle, szukam jednak tła materiałowego.
    Oczywiście nawet nie splunę na tła z Allegro typu pvc itd, bo to się nie wiem sumie do czego nadaje....
    Używam teł Savage i Colorama i jest w porządku z wyjątkiem faktu, że są drogie i delikatne.
    Mój znajomy ma odziedziczone tło malowane na jakiegoś rodzaju płótnie - ot takie niejednorodne plamy, które są bardzo przyjemne do portretów. (nie ma porównania z ofertą Funsports'ów itp.) Tło jest dość sztywne (zapewne z powodu farby) i bardzo mocne -można je zmyć.
    Od dłuższego czasu poszukuję takiego tła, ale znajduję jedynie jakieś totalne badziewia, księżycowe scenki, itd.
    Czy ktoś z Was ma może koncepcję gdzie można takiego typu tło kupić klub ewentualnie jakieś doświadczenia w wykonaniu własnym? Z góry dzięki za info!
    Zawsze po właściwej stronie obiektywu

5d | 50/1.4 | 17-40L | 135 L | 70-200/2.8L | 580EXII | 430EXII

Domyślnie

Widzę że każdy ma swoją rację. Na razie jednak korzystam tylko z jednej głownej lampy i zrobienie z szarego białej trochę mi przysporzy kłopotu.. Jednak jutro ostatecznie podejmę decyzję i raczej będzie to nie super white ale jakiś taki przygaszony biały lekko wchodzący w szary...
    Tylko pytanie czy ktoś kupował np u eltec`a albo e-trade?
    Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 16-11-2011 o 22:48

Domyślnie

Tło przyszło, zaraz będę testował je ale hmmm e-trade.com.pl trochę mnie zawiódł szybkością realizacji i kontaktem ;/
    Problem polega na tym że:
    - maila o potwierdzeniu dostania przelewu( przelew robiony w payU tego samego dnia w godzinach ranny więc raczej kase "mieli" na koncie od razu) dostałem dopiero po wysłaniu późnym popołudniem maila z zapytaniem czy dostali przelew. Zapewne gdybym posłał po godzinie od otrzymaniu pierwszego maila z potwierdzniem złożenia zamowienia, to paczka wyszła by tego samego dnia. Paczka ostatecznie wyszła dnia następnego.
    -Po otrzymaniu maila potwierdzajacego wysłanie paczki, poprosiłem o podanie nr paczki aby sprawdzić tracking- mialem dostać poźnym popołudniem w piątek. Efekt-maila dostałem dopiero dzisiaj rano.
    - Podczas składania zamówiłem prosiłem o to aby zaznaczyć kurierowi aby dostarczył paczkę w godzinach 16-20. Efekt był taki że paczka musiała być zostawiona u sąsiada bo mnie nie było w domu a kurier nie miał zapisane żeby paczka była dostarczona w preferowanych godzinach.
    Zamawiałem już u freepersa czy jabba-foto i nigdy nie było problemu z kontaktem. Także pod tym względem e-trade trochę leży w tym temacie wg mnie.

Samo tło wziąłem zwykłe "white" i nie powiem jak na razie wygląda spoko bo nie jest mega białe. Zresztą pewnie niedługo jakieś zdjęcie umieszczę jak się prezentuje

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie

A to nie jest tak, że za dostarczenie paczki w konkretnych godzinach płaci się dodatkowo?

Domyślnie

Raczej mi się nie wydaje, bo mi w mailu z zapytaniem przed "zakupami" powiedzieli żeby podać pożądane godziny przywozu paczki i tyle. Więc nie wydaje mi się żeby to było dodatkowo płatne. A kurier powiedział że nie dostał żadnej takiej informacji.

Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów