Panowie a jakie statywy i gdzie najtaniej do tel 160cm szerokosci? Statywy 295cm wysokie beda ok.
Panowie a jakie statywy i gdzie najtaniej do tel 160cm szerokosci? Statywy 295cm wysokie beda ok.
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
Dzięki wielkie, wątek bardzo mi pomógł, tło i statyw zamówione, po sesji pochwalę się efektami :-D
5d II/1.4 50 USM/1.8 85 USM/szukam lokalu na studio (Zabrze i okolice)
www.grygiel-fotografia.pl
proponuje CI w ogole nie uzywac kartonowych teł![]()
a dlaczegóż to?
Heh, efekty mizerne, tło w porządku ale robiłem w ciasnym pomieszczeniu (miała być hala) nie było odejścia + białe ściany w rezultacie nie potrafiłem wyciemnić tła a robiłem na f8...
Skończyło się na wycinaniu, zresztą i tak by mnie to nie ominęło bo klien zażyczył sobie gradient za modelem.
Efekty tutaj, w banerze: http://pcp-admin.ogicom.pl/
Ostatnio edytowane przez wrednick ; 27-07-2011 o 21:15
5d II/1.4 50 USM/1.8 85 USM/szukam lokalu na studio (Zabrze i okolice)
www.grygiel-fotografia.pl
wrednick są już jakieś efekty twojej pracy w studio??
Canon 450D + Canon 18-55 3.5-5.6 IS + Canon 55-250 4-5.6 + Canon 50 1.8 II + Canon 17-55 2.8 USM Statyw Hama Star 61 + Monopod + torba+ plecak Lowepro VERTEX 200 AW
http://e-trade.com.pl/sklep/tla-foto...karotnowe.html
zamawiał ktoś stąd tła?
Bo powoli się przymierzam do kupna tła i kminie kolorystyczną opcję... Która będzie korzystniejsza? szary, czarny czy biały??
A wiem że inne sklepy mają większy wybór kolorystyczny...
Zależy do czego.Biały ,szary ,czarny od biedy przy pomocy światła uzyskasz z jednego tła.Która będzie korzystniejsza?
Przede wszystkim fotografia ludzi
szary może być uniwersalny bo i czarny i biały sie z niego zrobi ale z tego co mi znajomy mówi to on z tego co jest w ofercie o nazwie "white" jest w stanie ciemno szary zrobić jak się dobrze oświetli...
Czarne mam polipropylenowe więc chyba zostaje dylemat szare czy białe:P?
Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 15-11-2011 o 23:17
to ze z szarego mozna zrobic bialy to ok ale masz lampy ktore dadza rade na dosc duzym kawalku tla dac Ci f16 czy nawet f22? Przy calej sylwetce to wymaga naprawde duzej ilosci rowno polozonego swiatla. Wiec imho biale wygrywa.
taki tam przyklad: