Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Voigtlander na allegro

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez San Zobacz posta
    Testy testami, ktos juz mial w rekach ta 20-tke?
    Ciekaw jestem wrazen z 'placu boju' no i fotek, mysle nad czyms w okolicach tej ogniskowej, a to 'dobrze zapowiadajacy' sie kandydat
    Miałam :-D
    Bardzo kompaktowe szkiełko, jeśli chodzi o rozmiar, a przy tym dość ciężkie i sprawiające solidne wrażenie.

Poniżej kilka pstryków na szybko - nie czepiać się :wink:. Pełne kadry, tylko wołane z RAW-ów w DPP, CA nie korygowałam.

Bokeh

Pod słońce

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Miałam :-D
    Bardzo kompaktowe szkiełko, jeśli chodzi o rozmiar, a przy tym dość ciężkie i sprawiające solidne wrażenie.

Poniżej kilka pstryków na szybko - nie czepiać się :wink:. Pełne kadry, tylko wołane z RAW-ów w DPP, CA nie korygowałam.

Fajne fotki, ładny Tarnów, ale powiedz, jak to szkiełko współpracuje z Kanionem i jak się sprawdza potwierdzenie ostrości? :-D
    Też się zastanawiam nad tym szkiełkiem, bo nie dość że ładnie rysuje, to jeszcze takie kompaktowe.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Fajne fotki, ładny Tarnów, ale powiedz, jak to szkiełko współpracuje z Kanionem i jak się sprawdza potwierdzenie ostrości? :-D
    Też się zastanawiam nad tym szkiełkiem, bo nie dość że ładnie rysuje, to jeszcze takie kompaktowe.
    Pozdrówka
    Dzięki !
    Tarnów tylko na dwu ostatnich zdjęciach, reszta to już nieco dalsze rejony :wink:

Współpraca taka (lepsza ?)jak z każdym szkłem systemowym po wyłączeniu AF, czyli:
    + sterowanie przysłoną z body
    + wszystkie dane w exifie(a nie jak w manualach z chipem - 10 szkieł i zawsze 50/2 albo 55/1,4)
    + praca we wszystkich trybach, a nie tylko AV i M
    + nie trzeba korekty ekspozycji związanej z przysłoną (jak w szkłach manualnych)
    + pełna współpraca z lampami w ETTL-u (jeszcze nie sprawdzałam osobiście)
    + nie trzeba przejściówek, bo to mocowanie EF:wink:
    + potwierdzenie działa, ale trzeba będzie lepiej sprawdzić jaką ma tolerancję (większość mam trafionych z ostrością w punkt, więc chyba nie jest źle)

Minusów na razie nie widzę, a bardziej widzę "potrzebę" posiadania równie kompaktowego Ultron-a 40/2 :-D

Miasto
    Wola Filipowska

Domyślnie

...potwierdzenie działa, ale trzeba będzie lepiej sprawdzić jaką ma tolerancję (większość mam trafionych z ostrością w punkt, więc chyba nie jest źle)...
    O właśnie - ta tolerancja mnie zainteresowała. Sprawdziłaś coś więcej?
    Mam Ultrona i tak się zastanawiam czy czasami lepiej nie trafiam 'na oko' niż przy pomocy potwierdzenia. Z drugiej strony to mogą być moje błędy - uczę się i manuala i Canona.

Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Sprawdziłaś coś więcej?
    Mam Ultrona i tak się zastanawiam czy czasami lepiej nie trafiam 'na oko' niż przy pomocy potwierdzenia. Z drugiej strony to mogą być moje błędy - uczę się i manuala i Canona.
    Z powodu chronicznego braku czasu, bardziej metodycznych prób nie przeprowadziłam i na razie się na to nie zanosi ...
    Tam gdzie trafi jest ostro, ale nadal nie doszłam do tego czy lepiej polegać na potwierdzeniu, podziałce czy własnym oku :-D

Miasto
    Wola Filipowska

Domyślnie

Z powodu chronicznego braku czasu, bardziej metodycznych prób nie przeprowadziłam i na razie się na to nie zanosi ...
    Tam gdzie trafi jest ostro, ale nadal nie doszłam do tego czy lepiej polegać na potwierdzeniu, podziałce czy własnym oku :-D
    No to mamy to samo.
    A w ogóle prób nie będę przeprowadzał bo nie lubię i mi się*nie chce.
    Do szkła się przyzwyczajam i jakoś*idzie. Czy dzięki oku czy potwierdzeniu nie bardzo wiem. Ale działa

Uprawnienia umieszczania postów