Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 170

Wątek: Sigma 70-300 APO..pytanko do userów

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez architect
    To z jakiej przyczyny wybór padł jednak na Sigme ?
    Jak już pisałem w innym "sigmowym " wątku - przede wszystkim z powodu mniejszej "dziury" pomiędzy kitem a sigmą niż kitem i canonem.
    Poza tym lepsze macro i podobno lepsza optyka.
    Nie można mieć wszystkiego naraz - uznałem że w.wymienione zalety Sigmy zrekompensują wolniejszy AF. Poza tym w tej cenie nie można być zbyt wybrednym - a na L-ki jeszcze długo nie uzbieram.....
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

fires
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Ubysz
    Nie można mieć wszystkiego naraz - uznałem że w.wymienione zalety Sigmy zrekompensują wolniejszy AF. Poza tym w tej cenie nie można być zbyt wybrednym
    Pochwalisz się jak wrażenia? Przyznam, że opierajac sie na opiniach forumowiczów, też mam na nia ochotę (kryterium: zakres oraz jakośc/cena)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fires
    Pochwalisz się jak wrażenia? Przyznam, że opierajac sie na opiniach forumowiczów, też mam na nia ochotę (kryterium: zakres oraz jakośc/cena)
    Na razie trudno mi cokolwiek sensownego napisać bo przy obecnej pogodzie zdjęć nie robię. Mam znaczy parę testowych ale nawet nie mam gdzie wrzucić.
    Jedyne wrażenia "dotykowe" - solidny obiektyw z metalowym bagnetem , dość ciężki ( w porównaniu do kita )
    W zestawie osłona przeciwsłoneczna i futerał. dość upierdliwe włączanie i wyłączanie macro - tylko przy pewnych położeniach "lufy" - inaczej po prostu się nie da, szczęśliwie wszystko opisane w instrukcji.

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Na razie trudno mi cokolwiek sensownego napisać bo przy obecnej pogodzie zdjęć nie robię.
    Kazda pogoda na focenie jest dobra, a obiektyw kupiles aby to robic fotografie a nie testy, chyba.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Kazda pogoda na focenie jest dobra, a obiektyw kupiles aby to robic fotografie a nie testy, chyba.
    Ino że ja nie mam statywu w przedramionach i nie zrobię zdjęcia na ogniskowej 480 mm ( przeliczając crop ) z wolnej ręki z czasem 1/20 sekundy. Może inni to potrafią , ja nie. Zacznie się pogoda zacznie sie focenie. A na razie mam prezent pod choinkę. Mogę go też przypiąć do puszki i jeździć AF-em w tę i nazad ale to już chyba perwersja - zaraz ktos nazwie to nowym przejawem onanizmu sprzętowego

Coś już napisał Awatar ksp01marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    choopie.. zaraz AF-em jezdzic. Kobitce swojej daj, niech sobie te rurke powysuwa i powsuwa.. to je dopiero łonanizm
    cholera, wydawało mi się, że mam poczucie humoru, ale tu mi się wydaje że lekko przegiąłeś

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg
    choopie.. zaraz AF-em jezdzic. Kobitce swojej daj, niech sobie te rurke powysuwa i powsuwa.. to je dopiero łonanizm
    Głodnemu chleb na myśli, boję się myśleć co ty chłopie ze swoją Sigmą robisz .

------------------------
    Czasami trzeba pomyśleć zanim się coś napisze.
    Canon 4ever

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

No coz.. moze i faktycznie zle sie wyrazilem, jednak ja jak "odkrecilem" ta sigme na cala dlugosc to uslyszalem od jednej z kolezanek "ale sie fajnie wysuwa"
    O takim czymsis pisalem - a co Wy sobie pomysleliscie - to Wasze

----------------------
    co racja to racja..
    Ostatnio edytowane przez dentharg ; 22-12-2005 o 10:41
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Ino że ja nie mam statywu w przedramionach i nie zrobię zdjęcia na ogniskowej 480 mm
    Statyw to mus ... kup sobie kolejny prezent pod choinke - za 100-150 zl idzie juz cos znosnego wylukac.
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

To chyba lepiej do 3 stow dolozyc i kupic Sherpe?
    Ostatnio edytowane przez dentharg ; 22-12-2005 o 10:56
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów