Pokaż wyniki od 1 do 10 z 170

Wątek: Sigma 70-300 APO..pytanko do userów

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMMYx
    Zigi, nie wiem, czy to ma znaczenie, ale ja pisałem o Sigmie 70-300mm 1:4-5.6 APO II Macro Super.
    Czy aby mówimy o tym samym szkle ?
    ...
    - mi nigdy samo nie zoom'owało po nachyleniu,
    ...
    - fotki typu "łapanie ptactwa wśród gałęzi" - nie mam z tym problemów, tyle, że ja zazwyczaj nie używam wszystkich pól pomiaru ostrości, tylko jednego.
    ...
    W Góraszce i w Poznaniu podczas imprez lotniczych szkiełko to nie zawiodło mnie.
    ....
    Reasumując - za ten pieniądz to i tak całkiem dobre szkiełko
    Moja Sigma to też II.
    ...
    - zoomuje przy nachyleniu zblizonym do 90 stopni nie jakoś dratycznie ale jednak - w sumie nie przeszkadza
    ...
    - z tymi wieloma punktami ostrości to już przesadziłeś
    Łapię zazwyczaj na śrdokowym a mimo to potrafi się zgubić. Czasem na pozostałych ale zawsze pojedyńczo.
    ...
    - stalowe ptaszki są troche większe niż żywe i nieco inna specyfika. Do tego servo w przypadku śledzenia wiekszych obiektów czy bardziej kontrastowych np na tle nieba jest faktycznie wystarczające.
    ...
    -dobra za ten pieniądz może być niezwykle mylącym zwrotem.

I właśnie tu jest pies pogrzebany iż tanie tele sa po prostu liche szczególnie przy końcu zakresu. Powiedzmy do 200 nie jest źle ale powyżej sigma mydli (200 dla mnie to troskę za mało). Z tego trzeba też zdawać sobie sprawę przy kupowaniu tego szkła bo po opisach w sieci mozna spodziewać się dobrego optycznie szkła a dostaniemy jedno z lepszych w tej cenie, "tanie" ale przeciętne. Niestety lepsze są razy kilka droższe.
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 24-04-2006 o 12:14
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uprawnienia umieszczania postów