Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 170

Wątek: Sigma 70-300 APO..pytanko do userów

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Statyw to mus ... kup sobie kolejny prezent pod choinke - za 100-150 zl idzie juz cos znosnego wylukac.
    Kiedyś kupiłem już statyw za 100 zł. Jakbym ta stówke przepił byłoby zdecydowanie lepiej.
    Statyw będzie następny. Ale statyw a nie wyrób statywopodobny.
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Ubysz
    Jak już pisałem w innym "sigmowym " wątku - przede wszystkim z powodu mniejszej "dziury" pomiędzy kitem a sigmą niż kitem i canonem.
    a jestes pewien ze odczulbys ta dziure? Probowales? Ja czasem mam tylko 17-40 i 70-200 przy sobie. Dziury nie czuje .

Poza tym lepsze macro
    Chcesz statyw a nie wyrob statywopodobny za to nie masz nic przeciw wyrobom macropodobnym (skala nie 1:1 a gorsza) ?

Z tych "argumentow" jakie przytaczas to wyglada ze jakos na sile probujesz usprawiedliwic swoj zakup Sigmy... no ale twoj wybor bo to twoje pieniadze... choc ja cos czuje ze zalujesz albo pozalujesz

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    a jestes pewien ze odczulbys ta dziure? Probowales? Ja czasem mam tylko 17-40 i 70-200 przy sobie. Dziury nie czuje
    Nie wiem

Chcesz statyw a nie wyrob statywopodobny za to nie masz nic przeciw wyrobom macropodobnym (skala nie 1:1 a gorsza) ?
    Ino że to macro jest gratisowym dodatkiem do obiektywu.

Z tych "argumentow" jakie przytaczas to wyglada ze jakos na sile probujesz usprawiedliwic swoj zakup Sigmy... no ale twoj wybor bo to twoje pieniadze... choc ja cos czuje ze zalujesz albo pozalujesz
    mam nadzieję ze nie pozałuję skoro jedynym plusem ( dla mnie) canona nad sigmą jest szybszy AF.
    niestety długo jeszcze nie bedzie mnie stać na jasne Lki więc muszę wybierać szkła w tej klasie cenowej. Pstrykam dla własnej tylko przyjemności i mam nadzieję że tak zostanie ( oczywiście ta przyjemność ). A hobby jak hobby naklady na nie musza byc ograniczone.

P.S. a jak pozaluje na pewno napisze
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

szymkowsky
    Guest

Domyślnie

Witajcie,
    od tygodnia jestem uzytkownikiem (szczesliwym) 350D. Znajomy pozyczyl mi dzisiaj dwa obiektywy, w tym Sigme 70-300 1:4-5.6 (spisuje wszystko z obiektywu, bo w lustrzankach jestem poki co cienki). Obiektyw ma jakies 5 lat, moze troche mniej, i byl kupiony do bodajze eosa 300.
    Sprobowalem go dzisiaj podlaczyc z niejakimi obawami, bo Canon w instrukcji pisal, ze obiektywy inne niz firmowe moga uszkodzic body (zdaje sobie sprawe, ze to w pewnie w duzym stopniu sciema). Po wlaczeniu na ekranie wyskoczyl mi error, a aparat na nic nie reagowal. Po zmianie na kitowy 18-55 wszystko bylo ok.

Pomozcie, czy tej sigmy nie da sie z jakichs wzgledow podlaczyc, czy moglem popelnic jakis banalny blad?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymkowsky
    Witajcie,
    od tygodnia jestem uzytkownikiem (szczesliwym) 350D. Znajomy pozyczyl mi dzisiaj dwa obiektywy, w tym Sigme 70-300 1:4-5.6 (spisuje wszystko z obiektywu, bo w lustrzankach jestem poki co cienki). Obiektyw ma jakies 5 lat, moze troche mniej, i byl kupiony do bodajze eosa 300.
    Sprobowalem go dzisiaj podlaczyc z niejakimi obawami, bo Canon w instrukcji pisal, ze obiektywy inne niz firmowe moga uszkodzic body (zdaje sobie sprawe, ze to w pewnie w duzym stopniu sciema). Po wlaczeniu na ekranie wyskoczyl mi error, a aparat na nic nie reagowal. Po zmianie na kitowy 18-55 wszystko bylo ok.

Pomozcie, czy tej sigmy nie da sie z jakichs wzgledow podlaczyc, czy moglem popelnic jakis banalny blad?
    Starsze modele szkieł niefirmowych (czyt. inne niż Canon:-D ) tak mają. Często "gryzą" się z body.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Starsze modele szkieł niefirmowych (czyt. inne niż Canon:-D ) tak mają. Często "gryzą" się z body.
    Jak miał ok. 5 lat to może tak być. Ważne jest co ma po tym 4-5,6... Ostatnie, czyli z "DG" tego kłopotu nie mają. Chyba ten "defekt" jest darmowo usuwany przez serwis Sigmy ale głowy nie daje.

szymkowsky
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaan
    Jak miał ok. 5 lat to może tak być. Ważne jest co ma po tym 4-5,6... Ostatnie, czyli z "DG" tego kłopotu nie mają. Chyba ten "defekt" jest darmowo usuwany przez serwis Sigmy ale głowy nie daje.
    Eech, Panowie, wielka szkoda... Znajomy proponowal mi sprzedaz na sympatycznych warunkach...

Jest tak: 70-300 mm
    1:4 - 5.6
    DL MACRO

Sadze, ze ma mniej niz 5 lat, to taki ostrozny szacunek. Jutro w pracy dowiem sie wszystkich szczegolow. Wiem tez, ze byl uzyty ledwie kilka razy......

szymkowsky
    Guest

Domyślnie

Aa, ciekawe jest to, ze drugi obiektyw, ktory mi pozyczono to Canon 28-80mm (chyba kitowy od tego eos 300). Dziala bez zarzutu. No coz, szkoda.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymkowsky
    Aa, ciekawe jest to, ze drugi obiektyw, ktory mi pozyczono to Canon 28-80mm (chyba kitowy od tego eos 300). Dziala bez zarzutu. No coz, szkoda.
    Bo to Canon. Te nawet z przed kilku lat zawsze będą kompatybilne.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Starsze modele Sigmy miały problem ze współpracą.

Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów