Pokaż wyniki od 1 do 10 z 170

Wątek: Sigma 70-300 APO..pytanko do userów

Widok wątkowy

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymkowsky
    Witajcie,
    od tygodnia jestem uzytkownikiem (szczesliwym) 350D. Znajomy pozyczyl mi dzisiaj dwa obiektywy, w tym Sigme 70-300 1:4-5.6 (spisuje wszystko z obiektywu, bo w lustrzankach jestem poki co cienki). Obiektyw ma jakies 5 lat, moze troche mniej, i byl kupiony do bodajze eosa 300.
    Sprobowalem go dzisiaj podlaczyc z niejakimi obawami, bo Canon w instrukcji pisal, ze obiektywy inne niz firmowe moga uszkodzic body (zdaje sobie sprawe, ze to w pewnie w duzym stopniu sciema). Po wlaczeniu na ekranie wyskoczyl mi error, a aparat na nic nie reagowal. Po zmianie na kitowy 18-55 wszystko bylo ok.

Pomozcie, czy tej sigmy nie da sie z jakichs wzgledow podlaczyc, czy moglem popelnic jakis banalny blad?
    Ja również miałem ten problem, tyle że z inna sigma a mianowicie 28-200, tyle że tamto wyglądało jak zacinanie się przesłony, bo przy woatrościach większych niż 5,6 wyskakiwał error, a gdy robiłem fotki wjakichś ciemnych miejscach to bylo ok, zatem obiektyw zwróciłem bo nie chciałem ganiać po serwisach i narażac na dodatkowe koszta.
    Ostatnio edytowane przez odi ; 04-01-2006 o 10:03

Uprawnienia umieszczania postów