Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 170

Wątek: Sigma 70-300 APO..pytanko do userów

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

jest cos takiego jak USUN :P

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1
    Pytam się dlatego... bo zastanawiam się czy jest sens sprzedać 75-300 canona i zainwestować w taką Sigmę... ale pomacam Tą Twoją Sigmę i będę wiedział wszystko...
    Polecam Sigme

fires
    Guest

Domyślnie

Witam
    W "kategorii" jakość/cena ta sigma otrzymuje na forum same dobre oceny. Prawie jestem zdecydowany - (potrzebuje tele, ale na nic droższego mnie w najblizszych miesiącach stac nie będzie).

Mam jedną watpliwośc - wiele napisano o konieczności dobierania egzemplarza do konkretnego body w przypadku obiektywów niezaleznych.
    Poniewaz jestem zmuszony kupowac wysyłkowo - jak to wyglada w przypadku tej Sigmy?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fires
    Poniewaz jestem zmuszony kupowac wysyłkowo - jak to wyglada w przypadku tej Sigmy?
    Nie powinno by zadnych problemow. Przynajmnije na forum takowych nie stwierdzono Zamawiaj

Dopiero zaczyna Awatar Lolomil
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój

Domyślnie

Też jestem prawie zdecydowany ale obawiam sie że sigma owa nie posiada worka tak jak mam w odkurzaczu zelmer ;-)
    Jak użytkownicy radzą sobie z tym problemem ??, może jednak dołożyć i wybrac canon100-300 usm ?? czy też lubi zassysać kurze ??
    - Zestawik który mi się podoba -

fires
    Guest

Domyślnie

Worek mozna kupić w sklepie AGD
    Jak juz jednak zdecydujesz dołozyc i poczekac na Canona, to pewnie będziesz się zastanawiał, czy znowu nie poczekac i dołozyc do IS... i tak w nieskonczonośc - a zdecia jakoś trzeba robić.

Dla mnie nie bez znaczenia jest tez macro w tej Sigmie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lolomil
    Jak użytkownicy radzą sobie z tym problemem ??, może jednak dołożyć i wybrac canon100-300 usm ?? czy też lubi zassysać kurze ??
    Kazdy zoom z wyjatkiem uszczelnianych eLek z wewnetrznym ogniskowaniem lubi zasysac kurze i w kazdym przypadku kurze te nijak nie maja wlpywu na jakosc zdjec . Wiec krotko - olej.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Kazdy zoom z wyjatkiem uszczelnianych eLek z wewnetrznym ogniskowaniem lubi zasysac kurze i w kazdym przypadku kurze te nijak nie maja wlpywu na jakosc zdjec . Wiec krotko - olej.
    i dbaj o to,zeby sie na wlasne zyczenie tych kurzow nie nabawic, czyli dbaj o sprzet- szczelne chowaj,gdy nie uzywasz
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    i dbaj o to,zeby sie na wlasne zyczenie tych kurzow nie nabawic, czyli dbaj o sprzet- szczelne chowaj,gdy nie uzywasz
    Tak jak pisalem - kurz w obiektywie (nie liczac przypadku solidnej kapieli w piasku choc w tym przypadku i tak zarysowania beda mialy wiekszy wplyw) - nie ma wplywu na jakosc zdjec.
    Tak wiec po co bawic sie w paranoika w tym temacie?

A jesli skierowane bylo do mnie personalnie - z moich 3 zoomow Tamronowi stuknie niedlugo 2 latka i zero kurzu, pozostale dwa to Lki z uszczelnieniami 8)

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Tak jak pisalem - kurz w obiektywie (nie liczac przypadku solidnej kapieli w piasku choc w tym przypadku i tak zarysowania beda mialy wiekszy wplyw) - nie ma wplywu na jakosc zdjec.
    Tak wiec po co bawic sie w paranoika w tym temacie?

A jesli skierowane bylo do mnie personalnie - z moich 3 zoomow Tamronowi stuknie niedlugo 2 latka i zero kurzu, pozostale dwa to Lki z uszczelnieniami 8)
    zadne personalne i zadna paranoja. po prostu jak cos kupuje, to o to dbam,zeby sie nie niszczylo
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów