jest cos takiego jak USUN :P
jest cos takiego jak USUN :P
Polecam SigmeZamieszczone przez jacab1
![]()
Witam
W "kategorii" jakość/cena ta sigma otrzymuje na forum same dobre oceny. Prawie jestem zdecydowany - (potrzebuje tele, ale na nic droższego mnie w najblizszych miesiącach stac nie będzie).
Mam jedną watpliwośc - wiele napisano o konieczności dobierania egzemplarza do konkretnego body w przypadku obiektywów niezaleznych.
Poniewaz jestem zmuszony kupowac wysyłkowo - jak to wyglada w przypadku tej Sigmy?
Nie powinno by zadnych problemow. Przynajmnije na forum takowych nie stwierdzonoZamieszczone przez fires
Zamawiaj
![]()
Też jestem prawie zdecydowany ale obawiam sie że sigma owa nie posiada worka tak jak mam w odkurzaczu zelmer ;-)
Jak użytkownicy radzą sobie z tym problemem ??, może jednak dołożyć i wybrac canon100-300 usm ?? czy też lubi zassysać kurze ??
- Zestawik który mi się podoba -
Worek mozna kupić w sklepie AGD
Jak juz jednak zdecydujesz dołozyc i poczekac na Canona, to pewnie będziesz się zastanawiał, czy znowu nie poczekac i dołozyc do IS... i tak w nieskonczonośc - a zdecia jakoś trzeba robić.
Dla mnie nie bez znaczenia jest tez macro w tej Sigmie![]()
Kazdy zoom z wyjatkiem uszczelnianych eLek z wewnetrznym ogniskowaniem lubi zasysac kurze i w kazdym przypadku kurze te nijak nie maja wlpywu na jakosc zdjecZamieszczone przez Lolomil
. Wiec krotko - olej.
i dbaj o to,zeby sie na wlasne zyczenie tych kurzow nie nabawic, czyli dbaj o sprzet- szczelne chowaj,gdy nie uzywaszZamieszczone przez Vitez
![]()
Tak jak pisalem - kurz w obiektywie (nie liczac przypadku solidnej kapieli w piasku choc w tym przypadku i tak zarysowania beda mialy wiekszy wplyw) - nie ma wplywu na jakosc zdjec.Zamieszczone przez nastier
Tak wiec po co bawic sie w paranoika w tym temacie?
A jesli skierowane bylo do mnie personalnie - z moich 3 zoomow Tamronowi stuknie niedlugo 2 latka i zero kurzu, pozostale dwa to Lki z uszczelnieniami 8)
zadne personalne i zadna paranoja. po prostu jak cos kupuje, to o to dbam,zeby sie nie niszczyloZamieszczone przez Vitez
![]()