APO ma czerwony pasek blisko przedniej soczewki. Prawie jak eLka![]()
APO ma czerwony pasek blisko przedniej soczewki. Prawie jak eLka![]()
Hm, powinno być napisane na samym obiektywie.Zamieszczone przez RobertN
Poza tym jest czerwony pasek na przodzie.
Pozdrawiam,
T.
--
"Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."
Ehh, Aptur mnie wyprzedził![]()
Pozdrawiam,
T.
--
"Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."
Wie ktoś może z czego wynikają różnice w cenach tej sigmy ? Przecież są one od jednego dostawcy głównego. Czyżby marże ?
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
to moze znowu ja sie pochwale kilkoma focinkami z owej Sigmy o ktora toczy sie
boj:
http://www.fotocela.swi.pl/galeria/s...ry.php?cat=647
http://www.fotocela.swi.pl/galeria/s...o=3254&cat=640
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
Zamieszczone przez mattnick
Jednym wysuwają się zoomy przy opuszczeniu obiektywu w dół, innym AF nie łapie ptaszków ukrytych w gałęziach, a jeszcze innym AF ma problemy przy zastosowaniu polarka ...
Żartowałem![]()
A tak na poważnie - pytasz o różnicę cen tych z "APO" i tych bez ?
Czy konkretnie tych z APO ?
Pewnie różne rodzaje serii, ja już widziałem chyba cztery różne design'y (tych z APO), jedne starsze, drugie nowsze.
A marża ? Hm, możliwe.
Pozdrawiam,
T.
--
Kupiłem swoją bez APO za 520. Handlarz, któego znam ma APO za 700. Niestety bez faktury...Ponoć wystawia w razie awarii, ale wolałem nie sprawdzać. Ceny APO z fakturami w necie wahają się miedzy 820-860.
Ja nie chciałem aż tyle wydawać i mam bez APO...
Mam nadzieję, że nie będę żałował.
chodzi mi o nowe partie. Byłem we Wrocku w "sklepie" SIGMY i bez APO widziałem za 740 o sigmę z APO już nie pytałem i kupiłem w e-oku za 849![]()
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
No to już masz odpowiedź na swoje pytanie dotyczące różnicy cen.Zamieszczone przez mattnick
Dla jasności:
Soczewki APO
Dla uzyskania najwyższej jakości zdjęć w obiektywach, APO soczewki o bardzo niskim współczynniku załamania światła minimalizują aberrację chromatyczną.
(źródło)
Pozdrawiam,
T.
--
bez sensu...to po jaką cholerę sklepy sigmy narzucają taką marżę ?? Przecież niższa marża ułatwia sprzedaż a punkt zaopatrzenia jest chyba taki sam...made in japan, chyba ,że ten napis przyklejają w Pcimiu Dolnym w stodole jakiejś lub kurniku. Polecam e-oko poza tym. Zamawiałem około 23 przez net i następnego dnia był u mnie![]()
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!