Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 170

Wątek: Sigma 70-300 APO..pytanko do userów

RobertN
    Guest

Domyślnie

Witam
    Jaki jest koszt sprawdzenia czy wszystko w Sigmie 70-300 działa ok w autoryzowanym serwisie. Niepokoi mnie ten brak ostrzenia przy założonym filtrze polaryzacyjnym na niektórych ogniskowych. Będę sprawdzał w Krakowie. Jaki serwis polecacie i jak długo trwa sprawdzanie.
    pozdr Robert

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertN
    Niepokoi mnie ten brak ostrzenia przy założonym filtrze polaryzacyjnym na niektórych ogniskowych.
    Jak pisałem, na 99,9% jestem przekonany, że problem ostrzenia z filtrem jest problemem filtra.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Jak pisałem, na 99,9% jestem przekonany, że problem ostrzenia z filtrem jest problemem filtra.
    Czyli mam sprawdzić na innych filtrach Mam filtr >> > taki << może mnie ktoś jeszcze oświeci. Przyjmę wszystko........, nawet to, że to nie jest filtr
    pozdr Robert

Coś już napisał Awatar TOMMYx
    Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

Czyli mam sprawdzić na innych filtrach Mam filtr >> > taki << może mnie ktoś jeszcze oświeci. Przyjmę wszystko........, nawet to, że to nie jest filtr
    pozdr Robert
    Hmm ... może jednak sprawdź na innym filtrze, np. na takim, albo chociaż na takim.

Bo rozumiem, że bez tego filtra obiektyw działa poprawnie, tak?
    Pozdrawiam,
    T.

--
    "Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMMYx
    Hmm ... może jednak sprawdź na innym filtrze, np. na takim, albo chociaż na takim.

Bo rozumiem, że bez tego filtra obiektyw działa poprawnie, tak?
    Tak działa poprawnie. Z UV też działa poprawnie, tylko z tym polaryzacyjnym nie za bardzo
    pozdr Robert

Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

No to w takim razie filtr, tak jak już to zostało wcześniej napisane.
    Pozdrawiam,
    T.

--
    "Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMMYx
    No to w takim razie filtr, tak jak już to zostało wcześniej napisane.
    Na razie posłuchałem ciebie i spróbuję z >>> takim <<
    pozdr Robert

Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

Na razie posłuchałem ciebie i spróbuję z >>> takim <<
    pozdr Robert
    Te standardowe polary firmy HOYA bywają na allegro w cenach ok 130-150 zł, więc jeśli będziesz licytował, to pewnie kolo 100 zł aukcja się skończy, jak nie więcej.

Jeśli masz jakiegoś znajomego, który posiada jakikolwiek inny polar, pożycz na chwilę i przetestuj go ze swoją sigmą, ale skoro bez filtra lub z innymi filtrami działa poprawnie, to widocznie ten "made in japan" za 42,00zł jest jakiś wadliwy.
    Pozdrawiam,
    T.

--

Zablokowany

Domyślnie

Stosuje sigmę 70-300 bez APO i jestem dość zadowolony. Wcześniej korzystałem z wersji APO i szczerze powiem,że różnice jeśli są to minimalne. Oczywiście APOchromatyka jest zaletą, ale dla półprywatnych potrzeb wydaje mi się, że wersja bez APO tańsza o ponad 300 złotych wydaje się dobrym wyborem. Obym się nie rozczarował

RobertN
    Guest

Domyślnie

JAk rozró.żnić po wyglądzie wersję bez APO od wersji bez APO - ja mam sigmę przywiezioną 6 mcy temu z USA i nic o APO na niej nie napisali. Jest Macro. Bez papierów ją w worku przywieżli. :-?
    pozdr Robert

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów