Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 170

Wątek: Sigma 70-300 APO..pytanko do userów

Mieszany widok

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOMMYx
    No to w takim razie filtr, tak jak już to zostało wcześniej napisane.
    Na razie posłuchałem ciebie i spróbuję z >>> takim <<
    pozdr Robert

Coś już napisał Awatar TOMMYx
    Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertN
    Na razie posłuchałem ciebie i spróbuję z >>> takim <<
    pozdr Robert
    Te standardowe polary firmy HOYA bywają na allegro w cenach ok 130-150 zł, więc jeśli będziesz licytował, to pewnie kolo 100 zł aukcja się skończy, jak nie więcej.

Jeśli masz jakiegoś znajomego, który posiada jakikolwiek inny polar, pożycz na chwilę i przetestuj go ze swoją sigmą, ale skoro bez filtra lub z innymi filtrami działa poprawnie, to widocznie ten "made in japan" za 42,00zł jest jakiś wadliwy.
    Pozdrawiam,
    T.

--
    "Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."

Zablokowany

Domyślnie

Stosuje sigmę 70-300 bez APO i jestem dość zadowolony. Wcześniej korzystałem z wersji APO i szczerze powiem,że różnice jeśli są to minimalne. Oczywiście APOchromatyka jest zaletą, ale dla półprywatnych potrzeb wydaje mi się, że wersja bez APO tańsza o ponad 300 złotych wydaje się dobrym wyborem. Obym się nie rozczarował

RobertN
    Guest

Domyślnie

JAk rozró.żnić po wyglądzie wersję bez APO od wersji bez APO - ja mam sigmę przywiezioną 6 mcy temu z USA i nic o APO na niej nie napisali. Jest Macro. Bez papierów ją w worku przywieżli. :-?
    pozdr Robert

Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertN
    JAk rozró.żnić po wyglądzie wersję bez APO od wersji bez APO - ja mam sigmę przywiezioną 6 mcy temu z USA i nic o APO na niej nie napisali. Jest Macro. Bez papierów ją w worku przywieżli. :-?
    pozdr Robert
    Hm, powinno być napisane na samym obiektywie.
    Poza tym jest czerwony pasek na przodzie.
    Pozdrawiam,
    T.

--
    "Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."

Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

Ehh, Aptur mnie wyprzedził
    Pozdrawiam,
    T.

--

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Jako potwierdzenie moich wcześniejszych obserwowaanych drobnych problemów z sigmą (głównie pracuje włąśnie na dłgim końcu) zacytuję za http://optyczne.pl/index.php?test=ob...t_ob=12&roz=11

"..Jeśli zaś chodzi o ogniskową 300 mm (której przecież Canon nie ma w ogóle) to jeśli trafimy na dobre warunki świetlne, jeśli nie drgnie nam ręka i jeśli nie zawiedzie nas autofokus, mniej więcej 1-2 razy na dziesięć przypadków uda nam się zrobić przyzwoite zdjęcie,... "
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    Jako potwierdzenie moich wcześniejszych obserwowaanych drobnych problemów z sigmą (głównie pracuje włąśnie na dłgim końcu) zacytuję za http://optyczne.pl/index.php?test=ob...t_ob=12&roz=11

"..Jeśli zaś chodzi o ogniskową 300 mm (której przecież Canon nie ma w ogóle) to jeśli trafimy na dobre warunki świetlne, jeśli nie drgnie nam ręka i jeśli nie zawiedzie nas autofokus, mniej więcej 1-2 razy na dziesięć przypadków uda nam się zrobić przyzwoite zdjęcie,... "
    To ja mam chyba jakiś ekstra wyjątkową sztukę, bo u mnie takich problemów nie ma
    Co do testów - podchodzę do nich zawsze z dystansem. Czytam, ale nie sugeruję się TYLKo nimi.
    Pozdrawiam,
    T.

--

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

APO ma czerwony pasek blisko przedniej soczewki. Prawie jak eLka

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Wie ktoś może z czego wynikają różnice w cenach tej sigmy ? Przecież są one od jednego dostawcy głównego. Czyżby marże ?
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów