Na razie posłuchałem ciebie i spróbuję z >>> takim <<Zamieszczone przez TOMMYx
pozdr Robert
Na razie posłuchałem ciebie i spróbuję z >>> takim <<Zamieszczone przez TOMMYx
pozdr Robert
Te standardowe polary firmy HOYA bywają na allegro w cenach ok 130-150 zł, więc jeśli będziesz licytował, to pewnie kolo 100 zł aukcja się skończy, jak nie więcej.Zamieszczone przez RobertN
Jeśli masz jakiegoś znajomego, który posiada jakikolwiek inny polar, pożycz na chwilę i przetestuj go ze swoją sigmą, ale skoro bez filtra lub z innymi filtrami działa poprawnie, to widocznie ten "made in japan" za 42,00zł jest jakiś wadliwy.
Pozdrawiam,
T.
--
"Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."
Stosuje sigmę 70-300 bez APO i jestem dość zadowolony. Wcześniej korzystałem z wersji APO i szczerze powiem,że różnice jeśli są to minimalne. Oczywiście APOchromatyka jest zaletą, ale dla półprywatnych potrzeb wydaje mi się, że wersja bez APO tańsza o ponad 300 złotych wydaje się dobrym wyborem. Obym się nie rozczarował![]()
JAk rozró.żnić po wyglądzie wersję bez APO od wersji bez APO - ja mam sigmę przywiezioną 6 mcy temu z USA i nic o APO na niej nie napisali. Jest Macro. Bez papierów ją w worku przywieżli. :-?
pozdr Robert
Hm, powinno być napisane na samym obiektywie.Zamieszczone przez RobertN
Poza tym jest czerwony pasek na przodzie.
Pozdrawiam,
T.
--
"Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."
Ehh, Aptur mnie wyprzedził![]()
Pozdrawiam,
T.
--
Jako potwierdzenie moich wcześniejszych obserwowaanych drobnych problemów z sigmą (głównie pracuje włąśnie na dłgim końcu) zacytuję za http://optyczne.pl/index.php?test=ob...t_ob=12&roz=11
"..Jeśli zaś chodzi o ogniskową 300 mm (której przecież Canon nie ma w ogóle) to jeśli trafimy na dobre warunki świetlne, jeśli nie drgnie nam ręka i jeśli nie zawiedzie nas autofokus, mniej więcej 1-2 razy na dziesięć przypadków uda nam się zrobić przyzwoite zdjęcie,... "
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
To ja mam chyba jakiś ekstra wyjątkową sztukę, bo u mnie takich problemów nie maZamieszczone przez Zigi
Co do testów - podchodzę do nich zawsze z dystansem. Czytam, ale nie sugeruję się TYLKo nimi.
Pozdrawiam,
T.
--
APO ma czerwony pasek blisko przedniej soczewki. Prawie jak eLka![]()
Wie ktoś może z czego wynikają różnice w cenach tej sigmy ? Przecież są one od jednego dostawcy głównego. Czyżby marże ?
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!