Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Sposób sklepu foto na zarobek - zedrzeć wielokrotnie z początkującego lustrzankowca

Coś już napisał

Domyślnie Sposób sklepu foto na zarobek - zedrzeć wielokrotnie z początkującego lustrzankowca

Znalazłem w sieci ciekawe spostrzeżenie na temat praktyk cenowych stosowanych w dziale foto w salonach EuroAgd. Najtańsze podstawowe obiektywy (m.in. 18-55, 17-85, 18-200) są oferowane z 2,5-krotnym przebiciem cenowym, w założeniu że początkujący użytkownicy lustrzanek nie znają się na cenach i kupią drożyznę. I tak za 18-55mm który normalnie kosztuje 300 zł zapłacimy w EuroAgd aż 851 zł, za 17-85mm warte 1000 zł zapłacimy 2000 zł, za 18-200 warte 1600 zł zapłacimy 2500 zł. Bardziej zaawansowane obiektywy są już sprzedawane w normalnych cenach, bo ktoś kto chce kupić 70-200/f4 to osoba która naczytała się dużo o tym obiektywie i nie da się nabrać na wygórowaną cenę. Ot taka ciekawostka. Więcej tutaj: http://slawomirwilk.pl/ciekawostka-c...-rtv-euro-agd/

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

widziałem to już jakiś czas temu
    ale to ich biznes
    musisz wziąć pod uwagę że
    widocznie nowe kity mogą mieć z oficjalnej dystrybucji w normalnych pudełkach i aż takie przebicie może być zrozumiałe

Coś już napisał

Domyślnie

Ja to wszystko rozumiem, kupuję sprzęty tam gdzie najtaniej głównie przez internet, podlinkowałem tylko tekst jako ciekawostkę. Ale sugerujesz że w oficjalnej dystrybucji Canona są tak drogie obiektywy? Przecież inne sklepy też sprzedają je w wersjach pudełkowych z pełną polską gwarancją i w cenach o wiele niższych.

Domyślnie

zawsze jesli cos szło to po wyzszej cenie, skonczy sie popyt - ceny spadną
    ochajtajsie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie rozumiem oburzenia. Jest wolny rynek.

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

W Praktikerze metr listewki kosztuje 2,99zł a w składzie drzewnym 1,28zł .Kto bogatemu zabroni kupować w Praktikerze.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ten sam przykład można dać do Castoramy- chiński kabel 3x2.5 kosztuje 9.8 za metr w hurtowni za jakościowo dużo lepszy zapłaciłem....2.8 co przy 100 metrach daje sporą sumę.Takich przykładów można dać dużo.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Faktycznie to tak jak napisał enter ..to ich biznes...
    Spotkałem się z takim przypadkiem gdzie w owym sklepie był tatuś ze swoją pociechą (domyślam się że był dość bogaty ) i kupował zestaw z gabloty puszka szkiełka i takie tam pierdołki i cena go nie interesowała , jeśli dodamy do tego oczytanie ekspedienta eksperta w temacie foto można się domyśleć jaki jest efekt końcowy. Nie ukrywam że co niektórzy potrafią nawijać aby tylko sprzedać.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siemek Zobacz posta
    Ja to wszystko rozumiem, kupuję sprzęty tam gdzie najtaniej głównie przez internet, podlinkowałem tylko tekst jako ciekawostkę. Ale sugerujesz że w oficjalnej dystrybucji Canona są tak drogie obiektywy? Przecież inne sklepy też sprzedają je w wersjach pudełkowych z pełną polską gwarancją i w cenach o wiele niższych.
    Przynajmniej w przypadku 24-105 jak sprzedają to w białym kartonie z kita od 5D...
    Nie zdziwiłbym się jakby tak było że wszyscy sprzedają rozparcelowane kity a oni wersje pudełkowe...
    Poza tym - każdy ma chyba rozum i może sprawdzić ceny choćby na jakimś Skąpcu, prawda ? Więc w czym problem ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

A tam Panowie czepiata się
    Wyznacznikiem ich zabójczej strategii jest sprzedaż. Ciekawe jak wypadają na tym polu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów