Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Wątek: [MastaMarek] - Galeria (Tematyka rozna ^^)

Domyślnie Odp: [MastaMarek] - Galeria (Tematyka rozna ^^)

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Możesz możesz, już Ty wiesz jak .

Mam 3 pytania techniczne - czym spłycasz GO i czym gładzisz lakier, oraz czy często używasz polara?
    Czy używasz wtyczek typu OnOne FocalPoint, Topaz Lens Effects do zabawy z GO, czy walczysz w PS (pomijam to, co jest od razu z jasnego szkła)?
    Do gładzenia lakieru używasz odszumiarki/filtrów w PS, czy coś w stylu Topaz Simplify?
    Pytam z ciekawości, bo kiedyś robiłem trochę zdjęć motocykli w tego typu obróbce. Trzeba trochę posiedzieć nad maskami (chyba nawet bardziej niż przy autach), ale skoro pojazdy muszą być tak samo gładkie jak modelki, to się siedzi :-?.

--- Kolejny post ---

[Edit]Taa, pytanie o GO zadałem, jakby nie istniał 85L - chwilowe zaćmienie .
    GO nie jest splaszczone. Czesto strzelam na F/1.2 ale z GO nic nie robie.

Polar siedzi u mnie na obiektywach 100% czasu. Zawsze jest

Nie uzywam wtyczek, ale ktos juz mi cos mowil o TopazLensEffect. Sam nie uzywalem nigdy wiec, nie moge nic na ten temat tutaj powiedziec. Obrobke robie sam do zdjec.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez MastaMarek Zobacz posta
    GO nie jest splaszczone. Czesto strzelam na F/1.2 ale z GO nic nie robie.

Polar siedzi u mnie na obiektywach 100% czasu. Zawsze jest

Nie uzywam wtyczek, ale ktos juz mi cos mowil o TopazLensEffect. Sam nie uzywalem nigdy wiec, nie moge nic na ten temat tutaj powiedziec. Obrobke robie sam do zdjec.
    W Lens Effects też trzeba działać samemu. Ma jedynie trochę pomocne mapowanie GO, ale i tak w kontekście 85L temat tej wtyczki traci sens - ona jest dla tych, którzy nie mają 85L.

Znaczy, lakier gładzisz polarem/PS, a detale wyciągasz w samym PS - ok .
    Polar - wiadomo. W PS detale i kontrasty oczywiście jak najbardziej, ale powiem Ci, że ostatnia wersja Topaz Detail potrafi zadziwić na plus. Koszmarki oczywiście również produkuje, bo inaczej by się nie sprzedawała, no ale to już Pan-Fotograf używa suwaków, pędzli i masek - na własną odpowiedzialność .

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    W Lens Effects też trzeba działać samemu. Ma jedynie trochę pomocne mapowanie GO, ale i tak w kontekście 85L temat tej wtyczki traci sens - ona jest dla tych, którzy nie mają 85L.
    hehe, no strzelanie z 85L potrafi byc ciekawe ale lubie takie wyzwania

stworzylem swoj FotoBlog. link w sygnaturce Jest tam duzo moich zdjec z drift sezonu w wiekszej rozdzielczosci. Bede tam tez wstawial duzo recezji sprzetu. Moze uda mi sie w nastepnym miesiacu zrobic recezje Canon 1Dx vs Nikon D4, tylko nie mam szkiel do Nikona

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów