Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: [MastaMarek] - Galeria (Tematyka rozna ^^)

Coś już napisał Awatar thomaslel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: [MastaMarek] - Galeria (Tematyka rozna ^^)

Nie podoba mi się taka obróbka. Moim zdaniem za dużo efektów odwraca tutaj uwagę od głównej tematyki zdjęć - czyli przede wszystkim aut. Moim zdaniem powinna ona (obróbka) być skierowana na zupełnie odmienne odczucia, a mianowicie takie by oglądający przypatrywał się wozom i nie musiał ich "szukać" wzrokiem na zdjęciu

PS. Ale to tylko moja opinia. Jak chcesz to weźmiesz ją sobie do serca, jak nie to trudno. W sumie niech każdy foci tak jak jemu się podoba

Miasto
    Gdynia

Chodzi mi o to, że czasami ilość efektów i ich intensywność jest zbyt duża, a to oznacza (przynajmniej dla mnie), że w pierwszej chwili koncentruję się na nich (bo są najbardziej widoczne), a nie na samochodach, które chyba były w założeniu głównymi "bohaterami" zdjęć?

Na przykład tutaj - http://farm9.staticflickr.com/8200/8...2fac815a_c.jpg - widać, że dodałeś tak na oko z 5 rodzajów efektów: pomarańczowe słońce, czerwone kreski nad wozem, czerwień od świateł, dym i i czerwony sześciokąt. Moim zdaniem jest tutaj tego za dużo i odwraca to uwagę (przynajmniej moją). I to mam na myśli z "szukaniem samochodu". Gdybyś odjął te wszystkie wodotryski, wyprostował i bardziej scentrował kadr, a także np. dodał skromną ramkę (choć to wcale nie byłoby konieczne) to wtedy oglądający o wiele lepiej odebrałby takie zdjęcie i skupił się na tym co najważniejsze, czyli na tym konkretnym modelu

Cytat Zamieszczone przez thomaslel Zobacz posta
    Chodzi mi o to, że czasami ilość efektów i ich intensywność jest zbyt duża, a to oznacza (przynajmniej dla mnie), że w pierwszej chwili koncentruję się na nich (bo są najbardziej widoczne), a nie na samochodach, które chyba były w założeniu głównymi "bohaterami" zdjęć?

Na przykład tutaj - http://farm9.staticflickr.com/8200/8...2fac815a_c.jpg - widać, że dodałeś tak na oko z 5 rodzajów efektów: pomarańczowe słońce, czerwone kreski nad wozem, czerwień od świateł, dym i i czerwony sześciokąt. Moim zdaniem jest tutaj tego za dużo i odwraca to uwagę (przynajmniej moją). I to mam na myśli z "szukaniem samochodu". Gdybyś odjął te wszystkie wodotryski, wyprostował i bardziej scentrował kadr, a także np. dodał skromną ramkę (choć to wcale nie byłoby konieczne) to wtedy oglądający o wiele lepiej odebrałby takie zdjęcie i skupił się na tym co najważniejsze, czyli na tym konkretnym modelu
    czyli cos takiego wolisz??

tez robilem kiedys takie zdjecia ale juz mi sie znudzily :] teraz pracuje nad inna post-produkcja :] bardziej "komercyjna" niz prosto z aparatu Taka fotografia jest o wiele trudniejsza i dopiero w niej zaczynam.

Miasto
    Gdynia

Tak. Zdecydowanie lepiej bez tych efektów jeśli mam być z Tobą szczery.

Cytat Zamieszczone przez thomaslel Zobacz posta
    Tak. Zdecydowanie lepiej bez tych efektów jeśli mam być z Tobą szczery.
    lol, ciesze sie, ze takie moje fotki ci sie podobaja takich mam pelno ale bardziej sprzedaje sie "komercyjna" obrobka zdjec, dlatego nad taka pracuje.

Miasto
    Gdynia

Zależy dla kogo je robisz. Gdybym ja był Twoim klientem to patrzyłbym tylko na te nieobrobione lub co najwyżej lekko obrobione Ale gusta są różne i niektórym może się to podobać. Jeśli sprzedają Ci się to chyba to jest najważniejsze?

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Za małe.

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Za małe.
    wiekszych nie moge dac bo dostana bana, ale zapraszam na moje strone na ktorej sa wieksze zdjecia, a ktorej tez nie moge podac bo dostane bana

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez MastaMarek Zobacz posta
    wiekszych nie moge dac bo dostana bana[..]
    Możesz możesz, już Ty wiesz jak .

Mam 3 pytania techniczne - czym spłycasz GO i czym gładzisz lakier, oraz czy często używasz polara?
    Czy używasz wtyczek typu OnOne FocalPoint, Topaz Lens Effects do zabawy z GO, czy walczysz w PS (pomijam to, co jest od razu z jasnego szkła)?
    Do gładzenia lakieru używasz odszumiarki/filtrów w PS, czy coś w stylu Topaz Simplify?
    Pytam z ciekawości, bo kiedyś robiłem trochę zdjęć motocykli w tego typu obróbce. Trzeba trochę posiedzieć nad maskami (chyba nawet bardziej niż przy autach), ale skoro pojazdy muszą być tak samo gładkie jak modelki, to się siedzi :-?.

--- Kolejny post ---

[Edit]Taa, pytanie o GO zadałem, jakby nie istniał 85L - chwilowe zaćmienie .

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów