Nowa Sigme 24-70/2.8 EX DG Macro (dokladnie takie oznaczenia) mozna kupic za mniej niz 1500 zł z przesylkaZamieszczone przez Calliactis
![]()
Nowa Sigme 24-70/2.8 EX DG Macro (dokladnie takie oznaczenia) mozna kupic za mniej niz 1500 zł z przesylkaZamieszczone przez Calliactis
![]()
a jesli dobrze poszukac to w niemieckich sklepach internetowych rzeczona tokine 28-70 mozna miec za 900 zl - nowa z gwarancjami i z przesylka
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Ja mam tego tamrona. I obojętnie co tu niektórzy piszą ten obiektyw nie jest ostry od pełnej dziury, jest lekko mydlany, trzeba przymknąć do 5,6. Zaleta jest to że on ma to 2,8 bo lepiej jest zrobić zdjęcie mydlane niż poruszone ale „ostre”. Pod słońce jest cieniutki ale przy tokinie na pewno nie będzie lepiej, chyba ma jeszcze gorsze powłoki. Do reportretki, hmm…… zależy co rozumiesz pod tym pojęciem, jak zawody sportowe, np. wyścigi samochodowe, motocross to on się czasami nie wyrabia… wiem bo zdjęcia w dziale sportowym na mojej stronie są nim robione![]()
Ostatnio edytowane przez czeczot ; 14-11-2005 o 23:18
uwaga okazja ! Tammie za 800-850 zldo boju panowie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72316567
Ostatnio edytowane przez thorin ; 14-11-2005 o 17:35
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
Zamieszczone przez thorin
"Sprzedaję ze względu na zakup 17-85 ze stabilizatorem. "
Ciekawe jak szybko bedzie chcial z powrotem odkupic![]()
Być może jakiś "trachnięty" ten Tamron.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Nieee... raczej sprzedajacy dal sie omamic marketingowi. Bedzie mial wiekszego zooma, szerszy kat i jeszcze ISa... a na ostrosci i jakosci zdjec mniej mu moze zalezecZamieszczone przez Robson01
![]()
hehe 17-85 to chyba najgorszy obiektyw Canona jesli chodzi o ostrosc, lepszy jest nawet kit :-)
Jesli zdefiniujemy jakość parametrami ostrość, kontrast, kolory jakie daje obiektyw, dorzucimy jego budowę, szybkość AF i pracę z lampą - dla mnie nie ma porównania.Zamieszczone przez toni
Pozdrawiam
Amber
Wind i ...ciągłe wydatki...
bylo na forum takie porownanie Toni, nie chce byc upierdliwy, ani cytowac Jaca, ale napewno bylo![]()