Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Ubezpieczenie lampy błyskowej 580ex II - czy warto

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deMaus Zobacz posta
    Ale jako były pracownik euro o ile mogę doradzić, to odwiedź sklep mixelectronics, bo
    1 mają zazwyczaj taniej, (lub możesz negocjować)
    2 ubezpieczenie rozszerzone mają taniej o jakieś 7%
    3 Lepiej traktują sprzęt
    4 mają takie same raty
    Sklep mixelectronics? No ale który ... to sieć sklepów podobnie jak Euro i inne.
    Negocjować można wszędzie, co najwyżej nic nie wynegocjujesz. Nie rozumiem "lepszego traktowania sprzętu" - jak chcę kupić nowy to nowy a nie obmacywany po 100x a czy obmacywany to widzę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Sklep mixelectronics? No ale który ... to sieć sklepów podobnie jak Euro i inne.
    Negocjować można wszędzie, co najwyżej nic nie wynegocjujesz. Nie rozumiem "lepszego traktowania sprzętu" - jak chcę kupić nowy to nowy a nie obmacywany po 100x a czy obmacywany to widzę.
    No i jeszcze jedno - jakoś w mixelectronics nie zauważyłem jakiegoś "rozpasania" jeśli chodzi o asortyment foto .
    No ale ze wszystkiego polecam [link]http://www.zadowolenie.pl/poradnik_zobacz,14,jak-wybrac-cyfrowa-lustrzanke--[/link] a szczególnie dół strony "parametry techniczne lodówek"
    link (bo przedni się nie wkleił dobrze) -> http://www.zadowolenie.pl/poradnik_z...a-lustrzanke--
    Ostatnio edytowane przez gervee ; 15-07-2010 o 10:54 Powód: Automerged Doublepost
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    raty 30x0 są cały czas w euro...

wiem, bo tam kupuje sprzęt
    no są na okrągło ale nie jest je łatwo dostać... sam mam lustrzankę na te raty ale już np na tańszą lampę czy słoik nie chcieli mi dać na 30 rat tylko na 6... dlatego napisąłem że trudniej je dostać
    ... za to w mm raty dają bez problemu zawsze ale tam sprzętu mało
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Domyślnie

"lepsze traktowanie sprzętu" oznacza delikatniejsze obchodzenie się z nim w transporcie, bo w mixelectronics pracownicy odpowiadają finansowo za straty i uszkodzenia sprzętu, w euro nie. Przykład z życia, był taki, że w mix po roku jak był brak dwóch telefonów to cały sklep sikał po nogach co teraz zrobią, jak w euro po roku było brak sprzętu za 37tys., to się cieszyli, że w tym roku mało.

Co do rat, w euro jest duże parcie na ubezpieczenie sprzętu lub rat, do tego stopnia, że pracownicy ratalni potrafią powiedzieć, że bank odmówił kredytu (mimo iż go przyznał), ale może jakby spróbować z ubezpieczeniem to przejdzie.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wiesz co ... aż zapytam brata czy to prawda (z mixem miał trochę do czynienia ). Co do tego "delikatniejszego" obchodzenia się to chyba bym nie przesadzał - chyba nie rzucają sprzętem foto po ścianach .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po co właściwie ubezpieczać lampę ??? Toż to marnotrawstwo kasy. Lepiej sobie za te pieniążki dokupić jakieś drobne wyposażenie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Po co właściwie ubezpieczać lampę ??? Toż to marnotrawstwo kasy. Lepiej sobie za te pieniążki dokupić jakieś drobne wyposażenie
    Gorzej jak ci zawiną sprzęt, wtedy to drobne wyposażenie możesz sobie postawić na półce ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deeppy Zobacz posta
    Gorzej jak ci zawiną sprzęt, wtedy to drobne wyposażenie możesz sobie postawić na półce ;-)
    Czytaj Kolego ze zrozumieniem - nie chodziło o kradzież, tylko o uszkodzenie w transporcie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów