Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Ubezpieczenie lampy błyskowej 580ex II - czy warto

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmm... ja płacę 350 zł za ubezpieczenie sprzętu na kwotę prawie 10x wyższą w PZU (ubezpieczenie Doradca)... od wszystkich ryzyk, nawet upadku i awarii. Fakt, że trzeba mieć sprzęt podciągnięty pod działalność.

Miasto
    Zabrze

Domyślnie

witam

ja sam przed miesiącem kupowałem 430II w Euro i jak się okazało miało być ubezpieczenie na 5 lat za 200zł -od wszystkiego.

Jednak miałem kiedyś ubezpieczenie telefonu w Orangutanie( dali za darmo przy przedłużaniu umowy to wziąłem) i też było od wszystkiego puki sie coś nie stało -tzn podczas ulewy telefon lekko zamókł i przestał działać najważniejszy guzik -ten od odrzucania połączeń i blokowania telefonu -telefon dodatkowo na gwarancji i jak się OKAZAŁO -ubezpieczenie było od wszystkiego -OPRÓCZ zalania (gwarancja zresztą też)-BULLSHIT

więc bogatszy o doświadczenie z telefonem czytam umowę i okazało się że warunki ubezpieczenia są takie jak warunki gwarancji (w skrócie co by się nie stało to i tak na pewno z winy użytkownika i nie podlega gwarancji-bezpieczeniu) -czyli płacimy tak naprawdę za przedłużenie gwarancji na 5 lat mimo że sprzedawca mówił że co by się nie stało to dają nową lampę- naciągają jak mogą byle dodatkowo wcisnąc ubezpieczenie bo mają od tego odpalany zysk chyba?

jednym słowem ja nie wziąłem i nie polecam

pozdrawiam Emil
    Canon 40D + BG-E2N +18-55/3.5-5.6 IS + EF-S 60/2.8 + RING FLASH + 430EXII+ Benro A-268M8+B1

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ja wziąłem 2 lata temu i w OWU nie ma żadnych zastrzeżeń.
    Znajomemu dzieciak rzucił drewnianym klockiem w ekran LCD w tv. Następnego dnia miał nowy.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

na wyspach bardzo popularne jest ubezpieczenie dodatkowe sprzętu elektronicznego... akurat koleżance się przytrafiła wpadka z uszkodzeniem matrycy... tam od ręki sprzęt został wymieniony na nowy... jak to działa w pl nie mam pojęcia
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

Z tego co ja się orientuję to w Euro jest tak, że to ubezpieczenie pokrywa uszkodzenia sprzętu i naprawę lub wymianę na nowy w przypadku niemożliwości naprawy, lub ewentualnie wymianę na model nowszy tej samej klasy z ewentualną dopłatą w przypadku wyższej ceny nowego sprzętu od tej z dnia zakupu.
    Najważniejsze to dobrze argumentować uszkodzenia.
    Piotrek S.

Domyślnie

Pracowałem w euro i o ile nie jestem fanem tej sieci, to ubezpieczenie działa. Widziałem, z czym przychodzili ludzie (matryce lcd z dziurami, lustrzanka w woreczku (chyba wypadała z auta i coś po niej przejechało) i dostawali nowy sprzęt, kwestia dwóch trzech dni. W euro są dwie opcje ubezpieczenia,
    1)przedłużenie gwarancji
    3)rozszerzenie gwarancji
    i to ta druga opcja obejmuje ochronę od przypadkowych uszkodzeń towarów i jest na kwotę zakupu. Co działa tak, że po wydaniu na lampę 1750zł i ubezpieczeniu jej na 3lata, po 2,5 roku rzucamy nią w jakąś głęboką wodę, a potem na beton w sklepie mówimy, że nam spadła i bierzemy nową lampę za cenę 1750zł lub obiektyw lub cokolwiek w cenie 1750zł + dopłata jeśli chcemy coś droższego.

Ale jako były pracownik euro o ile mogę doradzić, to odwiedź sklep mixelectronics, bo
    1 mają zazwyczaj taniej, (lub możesz negocjować)
    2 ubezpieczenie rozszerzone mają taniej o jakieś 7%
    3 Lepiej traktują sprzęt
    4 mają takie same raty

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deMaus Zobacz posta
    4 mają takie same raty
    z tymi ratami to chyba nie tak do końca bo akurat w euro są raty 30x0... fakt że cieżko się na nie załapać ale są... a w mixie są normalne z oprocentowaiem
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    z tymi ratami to chyba nie tak do końca bo akurat w euro są raty 30x0... fakt że cieżko się na nie załapać ale są... a w mixie są normalne z oprocentowaiem

raty 30x0 są cały czas w euro...

wiem, bo tam kupuje sprzęt
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    raty 30x0 są cały czas w euro...

wiem, bo tam kupuje sprzęt
    no są na okrągło ale nie jest je łatwo dostać... sam mam lustrzankę na te raty ale już np na tańszą lampę czy słoik nie chcieli mi dać na 30 rat tylko na 6... dlatego napisąłem że trudniej je dostać
    ... za to w mm raty dają bez problemu zawsze ale tam sprzętu mało

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deMaus Zobacz posta
    Ale jako były pracownik euro o ile mogę doradzić, to odwiedź sklep mixelectronics, bo
    1 mają zazwyczaj taniej, (lub możesz negocjować)
    2 ubezpieczenie rozszerzone mają taniej o jakieś 7%
    3 Lepiej traktują sprzęt
    4 mają takie same raty
    Sklep mixelectronics? No ale który ... to sieć sklepów podobnie jak Euro i inne.
    Negocjować można wszędzie, co najwyżej nic nie wynegocjujesz. Nie rozumiem "lepszego traktowania sprzętu" - jak chcę kupić nowy to nowy a nie obmacywany po 100x a czy obmacywany to widzę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gervee Zobacz posta
    Sklep mixelectronics? No ale który ... to sieć sklepów podobnie jak Euro i inne.
    Negocjować można wszędzie, co najwyżej nic nie wynegocjujesz. Nie rozumiem "lepszego traktowania sprzętu" - jak chcę kupić nowy to nowy a nie obmacywany po 100x a czy obmacywany to widzę.
    No i jeszcze jedno - jakoś w mixelectronics nie zauważyłem jakiegoś "rozpasania" jeśli chodzi o asortyment foto .
    No ale ze wszystkiego polecam [link]http://www.zadowolenie.pl/poradnik_zobacz,14,jak-wybrac-cyfrowa-lustrzanke--[/link] a szczególnie dół strony "parametry techniczne lodówek"
    link (bo przedni się nie wkleił dobrze) -> http://www.zadowolenie.pl/poradnik_z...a-lustrzanke--
    Ostatnio edytowane przez gervee ; 15-07-2010 o 10:54 Powód: Automerged Doublepost
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów