Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Ubezpieczenie lampy błyskowej 580ex II - czy warto

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie Ubezpieczenie lampy błyskowej 580ex II - czy warto

Czy przy zakupie lampy błyskowej canon 580ex II w cenie 1750 zł warto dodać jeszcze 350zł na jej ubezpieczenie? Ubezpieczenie jest w firmie Chartis Europe S.A. Oddział w Polsce (dawny AIG Europe S.A. Oddział w Polsce).

Ubezpieczenie obejmuje przypadkowe uszkodzenie przez okres 3 lat oraz awarie sprzetu przez dodatkowe 2 lata, czyli łacznie gwarancja na lampe wynosi 3 lata.

Jaka jest Wasza opinia w tej sprawie?

Pozdrawiam
    Canon 50d, obiektyw 85 1/8

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

dla mnie-nie warto (ale to tylko sugestia, w sparawie tak waznej jak zabawki:-D kazdy musi sam podejmowac decyzje)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadowman25 Zobacz posta
    Czy przy zakupie lampy błyskowej canon 580ex II w cenie 1750 zł warto dodać jeszcze 350zł na jej ubezpieczenie? Ubezpieczenie jest w firmie Chartis Europe S.A. Oddział w Polsce (dawny AIG Europe S.A. Oddział w Polsce).

Ubezpieczenie obejmuje przypadkowe uszkodzenie przez okres 3 lat oraz awarie sprzetu przez dodatkowe 2 lata, czyli łacznie gwarancja na lampe wynosi 3 lata.

Jaka jest Wasza opinia w tej sprawie?

Pozdrawiam
    No co Ty!
    Tyle kasy za ubezpieczenie głupiej lampy? Nie warto!
    350 zł na 3 lata ...to jakby nie było ok. 10 zł na miesiąc ... może jednak warto ?
    Wybór należy do ciebie ..... "przezorny zawsze ubezpieczony" głosił kiedyś ubezpieczyciel.

Ja bym jednak nie ubezpieczał, nie można popadać w paranoję.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Domyślnie

Poczytaj szczegółowe warunki ubezpieczenia, bo diabeł zawsze tkwi w szczegółach.
    Kiedyś często kręciłem sie po mieście nocami i myślałem o ubezpieczeniu sprzętu przed kradzieżą, ale sobie darowałem.
    Coś na czarno-żółtym pasku z nazwą na N
    moje pstryki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może warto przeczytać warunki ubezpieczenia a szczególnie przypadki w których ubezpieczenie NIE zostanie wypłacone? Z ubezpieczycielami jest tak, że do zbierania składek sa chętni a do wypłaty odszkodowań już nie za bardzo.

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Też doradziłbym dokładny przegląd warunków polisy. To po pierwsze. Po drugie w naszym kraju chyba ubezpieczenia tego typu nie działają tak sprawnie i przychylnie klientowi co np w UK. Ja bym może pokusił się o ubezpieczenie (ale jeśli już to np body a nie lampy), jeśli działałoby ono na zasadzie 'cokolwiek się stanie', co pozostanie w Polsce raczej marzeniem. Chodzi o to, żeby po zgłoszeniu szkody nie bawić się w odsyłanie sprzętu do serwisu czy rzeczoznawcy, czekać na protokoły policji czy coś tam jeszcze. Powinno być tak: idziesz do sklepu i mówisz, że zawadziłeś lampą o futrynę, w wyniku czego się połamała itd itp. W sklepie od ręki dostajesz nową. W przypadku kradzieży też powinno się pokrzywdzonemu ułatwiać życie.
    Kiedyś kupiłem w UK kompakt, wykupiłem dodatkowe ubezpieczenie w wysokości 1,5 funta miesięcznie (dziś to jakieś 6zł?). Pewnego razu aparat jakimś cudem spadł z telewizora, gdzie ktoś go zostawił, w wyniku czego przestało działać ładowanie. Ubezpieczenie miałem na zasadzie 'whatever happens', w sklepie od ręki dostałem nówkę sztukę bez zbędnych pytań i dociekań, z uśmiechem na twarzy sprzedawcy. Na laptopy również podobne ubezpieczenia robią, rzecz jasna proporcjonalnie droższe (za lapka o wartości 800 funtów było bodajże 8 funtów miesięcznie, czyli tyle co 2 piwa ) I nie obchodzi ich czy sprzęt wypadł ci z torby z 10 piętra czy utonął w sedesie czy zabrali go źli panowie w środku nocy. Należy Ci się nowy sprzęt, bo płacisz te parę groszy miesięcznie. I to jest bardzo OK, życzyłbym sobie żeby kiedyś i w naszym pięknym kraju nastały takie czasy
    A do shadowmana, jeśli warunki są jasne i w miarę atrakcyjne to bym się zastanowił nad ubezpieczeniem, ale znając życie rozczarujesz się ofertą. Ja bym sobie darował.
    5D, stałki, zoomy

Domyślnie

Ubezpieczenie jak ubezpieczenie ale cena lampy wedłyg mnie jest za wysoka. Robiłeś rozeznanie? bo np w pierwszym lepszym sklepie jest niższa.
    http://fotoforma.pl/lampy-blyskowe-c...l_125_201.html

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez euqeniusz Zobacz posta
    Ubezpieczenie jak ubezpieczenie ale cena lampy wedłyg mnie jest za wysoka. Robiłeś rozeznanie? bo np w pierwszym lepszym sklepie jest niższa.
    http://fotoforma.pl/lampy-blyskowe-c...l_125_201.html
    Masz racje ze mozna kupic taniej przez internet, do tej ceny trzeba doliczyć jeszcze koszt przesyłki ze 30zł. W tej cenia która podałem moge kupić lampe na miejscu w sklepie

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie też razważałem opcję dodatkowego ubezpieczenia. Ja zdecydowałem się na lampę 580 w sieci Euro (zakup przez internet). Może płacę więcej, ale załeżało mi bezproblemowej płatności ratalnej. Koszt 3 letniego ubezpieczenia kosztuje ok 170zł, 5 letnie ubezpieczenie 350zł. Zdecydowałem się na to pierwsze.

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daniel34k Zobacz posta
    Właśnie też razważałem opcję dodatkowego ubezpieczenia. Ja zdecydowałem się na lampę 580 w sieci Euro (zakup przez internet). Może płacę więcej, ale załeżało mi bezproblemowej płatności ratalnej. Koszt 3 letniego ubezpieczenia kosztuje ok 170zł, 5 letnie ubezpieczenie 350zł. Zdecydowałem się na to pierwsze.
    3 letnie kosztuje 170 zł ale dotyczy tylko awarii sprzetu, kwota 350zł to też 3 lata ale dotyczy przypadkowego uszkodzenia czyli np upadek sprzetu (jak tłumaczył człowiek w sklepie) + awaria sprzetu.

Zastanawia mnie na ile to to jest przydatne. Mozna odstpić od umowy ubezpieczenia w ciągu 30 dni od jej zawarcia.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów