Hmm... ja płacę 350 zł za ubezpieczenie sprzętu na kwotę prawie 10x wyższą w PZU (ubezpieczenie Doradca)... od wszystkich ryzyk, nawet upadku i awarii. Fakt, że trzeba mieć sprzęt podciągnięty pod działalność.
Hmm... ja płacę 350 zł za ubezpieczenie sprzętu na kwotę prawie 10x wyższą w PZU (ubezpieczenie Doradca)... od wszystkich ryzyk, nawet upadku i awarii. Fakt, że trzeba mieć sprzęt podciągnięty pod działalność.
witam
ja sam przed miesiącem kupowałem 430II w Euro i jak się okazało miało być ubezpieczenie na 5 lat za 200zł -od wszystkiego.
Jednak miałem kiedyś ubezpieczenie telefonu w Orangutanie( dali za darmo przy przedłużaniu umowy to wziąłem) i też było od wszystkiego puki sie coś nie stało -tzn podczas ulewy telefon lekko zamókł i przestał działać najważniejszy guzik -ten od odrzucania połączeń i blokowania telefonu -telefon dodatkowo na gwarancji i jak się OKAZAŁO -ubezpieczenie było od wszystkiego -OPRÓCZ zalania (gwarancja zresztą też)-BULLSHIT
więc bogatszy o doświadczenie z telefonem czytam umowę i okazało się że warunki ubezpieczenia są takie jak warunki gwarancji (w skrócie co by się nie stało to i tak na pewno z winy użytkownika i nie podlega gwarancji-bezpieczeniu) -czyli płacimy tak naprawdę za przedłużenie gwarancji na 5 lat mimo że sprzedawca mówił że co by się nie stało to dają nową lampę- naciągają jak mogą byle dodatkowo wcisnąc ubezpieczenie bo mają od tego odpalany zysk chyba?
jednym słowem ja nie wziąłem i nie polecam
pozdrawiam Emil
Canon 40D + BG-E2N +18-55/3.5-5.6 IS + EF-S 60/2.8 + RING FLASH + 430EXII+ Benro A-268M8+B1
Ja wziąłem 2 lata temu i w OWU nie ma żadnych zastrzeżeń.
Znajomemu dzieciak rzucił drewnianym klockiem w ekran LCD w tv. Następnego dnia miał nowy.
na wyspach bardzo popularne jest ubezpieczenie dodatkowe sprzętu elektronicznego... akurat koleżance się przytrafiła wpadka z uszkodzeniem matrycy... tam od ręki sprzęt został wymieniony na nowy... jak to działa w pl nie mam pojęcia
Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48
Z tego co ja się orientuję to w Euro jest tak, że to ubezpieczenie pokrywa uszkodzenia sprzętu i naprawę lub wymianę na nowy w przypadku niemożliwości naprawy, lub ewentualnie wymianę na model nowszy tej samej klasy z ewentualną dopłatą w przypadku wyższej ceny nowego sprzętu od tej z dnia zakupu.
Najważniejsze to dobrze argumentować uszkodzenia.
Piotrek S.
Pracowałem w euro i o ile nie jestem fanem tej sieci, to ubezpieczenie działa. Widziałem, z czym przychodzili ludzie (matryce lcd z dziurami, lustrzanka w woreczku (chyba wypadała z auta i coś po niej przejechało) i dostawali nowy sprzęt, kwestia dwóch trzech dni. W euro są dwie opcje ubezpieczenia,
1)przedłużenie gwarancji
3)rozszerzenie gwarancji
i to ta druga opcja obejmuje ochronę od przypadkowych uszkodzeń towarów i jest na kwotę zakupu. Co działa tak, że po wydaniu na lampę 1750zł i ubezpieczeniu jej na 3lata, po 2,5 roku rzucamy nią w jakąś głęboką wodę, a potem na beton w sklepie mówimy, że nam spadła i bierzemy nową lampę za cenę 1750zł lub obiektyw lub cokolwiek w cenie 1750zł + dopłata jeśli chcemy coś droższego.
Ale jako były pracownik euro o ile mogę doradzić, to odwiedź sklep mixelectronics, bo
1 mają zazwyczaj taniej, (lub możesz negocjować)
2 ubezpieczenie rozszerzone mają taniej o jakieś 7%
3 Lepiej traktują sprzęt
4 mają takie same raty
Raty zależnie w jakim banku, np Lukas jest dalej rzeźnikiem na naszym rynku, ale daje na dowód i nie pyta o nic więcej, pozostali sprawdzają pieczątki i inne rzeczy chyba że brałeś wcześniej coś u nich, ważna sprawa to taka że dopiero po 3 spłacie raty możesz brać w danym banku kolejne raty, wcześniej dostajesz odmowę, nie wiem dlaczego ale tak miałem w 2 bankach, ale może tylko ja miałem, i potwierdzam mixelektronics jest tańszy, towar szybciej przychodzi z zamówienia.
Canon FF i słoików kilka
350zł? to już wymiana palnika jest tańsza, a nie wiadomo, czy to ubezpieczenie ją pokrywa
/ 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio