Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Wątpliwości przy kupowaniu używki C 50D

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    zdecydowanie ta opcja jest lepsza. Obiektyw 17-85 jest raczej kiepski i pewnie szybko go wymienisz ale nawet kupując taki zestaw i osobno szkło o które pytałeś wyjdzie ci taniej. Inna sprawa to dlaczego sprzedający pozbywa się w tak krótkim czasie tego aparatu tracąc na nim 400 zł. No ale to już powinieneś sprawdzić przed zakupem o co chodzi
    17-85 był bardzo kiepski, gdy kosztował ponad 2000 zł . Teraz, gdy cena używanego egzemplarza w dobrym stanie nie przekracza 600 zł, powiedziałbym, że jest całkiem niezłym rozwiązaniem. Używałem z 50D 28-135 oraz 17-85 i ten drugi zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu. Pomimo ciemnicy i nieszczególnej rozdzielczości po bokach na szerokim kącie, to szkło robi o dziwo całkiem ładne zdjęcia. Czystość kolorów i kontrasty są OK, stabilizacja i AF są dobre, a DPP świetnie usuwa z fotek aberrację chromatyczną. Moim zdaniem spokojnie można wybrać wariant 17-85 plus stałki. Bezstałkową alternatywą może być jakiś 17-50 (55)/2.8. Czy lepszą - to już zależy od potrzeb.

Domyślnie

a co powiecie o tym zestawie?

http://allegro.pl/bez-minimum-canon-...697378239.html

w porownaniu do tego z 17-85mm

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McMoney2009 Zobacz posta
    a co powiecie o tym zestawie?

http://allegro.pl/bez-minimum-canon-...697378239.html

w porownaniu do tego z 17-85mm
    Wszystko zależy od Twoich wymagań.Jeżeli to początki przygody z lustrzanką to prawdopodobnie będziesz zachwycony tym zestawem.Sam tak zaczynałem z Tamronem 28-300.Ale potem spróbowałem 24-70 i 70-200.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów