Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Wątpliwości przy kupowaniu używki C 50D

Coś już napisał

Domyślnie Wątpliwości przy kupowaniu używki C 50D

Na alledrogo znalazłem ofertę sprzedazy używanego C50D. Przebieg mało konkretnie określony (ok.20 tys), dwuletni. Cena to 2000pln. Aukcja już się skończyła, bez sprzedaży, więc myślę że posiadacz jest nadal zainteresowany sprzedażą. Trochę jednak wydaję mi się podejrzane, że nikt nie kupił. Powiedzcie czy warto rozważać kupno i na co ew. spojrzeć, aby nie wtopić kasy.
    Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jak na 2 letni sprzęt troche "mało" tych zdjęć zrobił, ważne aby dowiedzieć się konkretnie ile tak na prawdę tych zdjęć zostało zrobione. W przypadku sprzętu foto, zwłaszcza używanego kupowanego na allegro, warto rozglądać się za sprzedawcami miejscowymi dzięki czemu możemy podjechać i sprawdzić sprzet przed zakupem.
    Body C 50D masz za 2800zl. Zauważ że nie masz w tym wypadku gwarancji, więc ten magiczny upust 700-800zł na body może Cię kosztować 300zł przy pierwszej awarii np.migawki (o któej przebiegu tak na prawdę nic nie waidomo).
    Ciężko się odnieść, za mało szczegółów podajesz. Może link do aukcji.? Na wszelkie pytania powinien Ci odpowiadać sprzedawca a nie forumowicze ;p

Coś już napisał

Domyślnie

Jesli podany jest kontakt to najlepiej dowiedziec sie cos na temat tego sprzetu od sprzedajacego. Moze po ktorkiej rozmowie wyjasni sie dlaczego jest taka cena i dlaczego nikt nie kupil.
    Moze tez byc tak ze aukcja zostala zakonczona, bo body zostalo sprzedane poza allegro.
    Wg mnie najprosciej spytac

Zablokowany
    Miasto
    www.marcinmielnik.com

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez daniel34k Zobacz posta
    Trochę jednak wydaję mi się podejrzane, że nikt nie kupił. Powiedzcie czy warto rozważać kupno i na co ew. spojrzeć, aby nie wtopić kasy.
    Pozdrawiam
    co w tym podejrzanego?
    w takim razie 30-40% aukcji jest 'podejrzanych' bo nie konczy sie 'oferta kupna'.

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roxio Zobacz posta
    jak na 2 letni sprzęt troche "mało" tych zdjęć zrobił, ważne aby dowiedzieć się konkretnie ile tak na prawdę tych zdjęć zostało zrobione. W przypadku sprzętu foto, zwłaszcza używanego kupowanego na allegro, warto rozglądać się za sprzedawcami miejscowymi dzięki czemu możemy podjechać i sprawdzić sprzet przed zakupem.
    Body C 50D masz za 2800zl. Zauważ że nie masz w tym wypadku gwarancji, więc ten magiczny upust 700-800zł na body może Cię kosztować 300zł przy pierwszej awarii np.migawki (o któej przebiegu tak na prawdę nic nie waidomo).
    Ciężko się odnieść, za mało szczegółów podajesz. Może link do aukcji.? Na wszelkie pytania powinien Ci odpowiadać sprzedawca a nie forumowicze ;p
    No wiesz co .. mam 40d od trochę ponad dwóch lat i mam zrobione ok 13 tys (a jakoś mało zdjęć nie robię - fakt, że amatorsko). Wydaje mi się, że 20 tys to jest jak najbardziej na miejscu ilość. Podobnie jak Ty uważam, że warto kupować od kogoś na miejscu albo jeśli nie ma takiej możliwości to od kogoś kto mieszka blisko.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przebieg 20tyś zdjęc przez dwa lata dla amatora to nie jest wcale mało. Co do faktu niesprzedania sprzętu na aukcji nie należy uogólniać. Ja kupilem swoje 50D od gościa po miesiącu używania i było na liczniku 250 fotek. to dopiero jest podejrzane ale jest udokumentowany przebieg i karta gwarancyjna z dowodem zakupu.
    Po co się zresztą zastanawiać i snuć teorie spiskowe - lepiej po prostu zapytać
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Sprzedawałem A700, której do 2 lat brakowało 2 miesięcy. Zrobiłem 9800 zdjęć.
    Czy to też jest podejrzane?

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Sprzedawałem A700, której do 2 lat brakowało 2 miesięcy. Zrobiłem 9800 zdjęć.
    Czy to też jest podejrzane?
    zdecydowanie!

jak można sprzedać sony?!

MC - to oczywiście żart...

mam 50d z przebiegiem ok.10tys. ( walę po 2000 dziennie - jak robię zdjęcia... )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    a...........! i też ma już ponad rok (dobrze....)
    Ostatnio edytowane przez krisv740 ; 13-07-2010 o 20:31 Powód: Automerged Doublepost
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Wiem kris, że to żart
    Ale to chyba efekt braku potrzeby używania trybu seryjnego. Nie wiem.
    Teraz w pół roku 5d2 strzeliłem jakieś 3000 zdjęć.

Coś już napisał

Domyślnie

MC za dużo czytasz KKM-u Ja tam sprzedałem lekko ponad półroczna A300 z licznikiem w okolicach 10K, ale pierwsze lustro to było, więc człowiek się uczył, trzaskał, analizował

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów