Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Zdjęcia w południe (światło)

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dziadek_W Zobacz posta
    Btw. w życiu by mi nie przyszło do głowy focenie z lampa w tak zajebiscie słoneczny dzien. Przechodnie dziwnie się patrzyli. Znowu w kilku zdziwionych oczach zostałem lanserem, hehe
    Lampa bardziej sie przydaje na sloncu niz w pomieszczeniach. Ostatnio kiedy robilem zdjecia w samo poludnie z lampa to tez patrzyli na mnie jak na wariata (glownie inni fotografujacy)..
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Hmmm... ślubów na razie nie robię, ale oprócz wyjścia z kościoła i życzeń przed kościołem, to gdzie jeszcze młodzi "muszą" stać w pełnym słońcu ? Przecież w zdjęciach plenerowych znacznie lepiej ich ustawić w cieniu i/lub poprosić kogoś o trzymanie blendy ... A lampa przydaje się jak cholera, to prawda, ale często daje inny wb, płaskie i święcące od potu twarze.

Na przykład moja 430stka nie daje za bardzo rady pod słońce z założonym dyfuzorem i hssem - doświetlenie cieni to inna bajka. Z blendą pod słońce jest za to rewelacja.

Takie moje doświadczenia, ale ja pstrykacz jestem.

Dopiero zaczyna Awatar Can50
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Zmierz światło i ustaw na -1do-2 i doświetl fleszem.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez molsar Zobacz posta
    koledzy zapomnieli ze jest cos takiego jak blenda, ktora czasem pomaga w takich sytuacjach.
    tiaa, najlepsza ta 100x180cm, w reportażu jak znalazł- tylko pyk i rozłożona i nikt jej nie zauważy, ale zęby na jej widok pokażą wszyscy i emocje będą u wszystkich i tych z zębami i u tych bez
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    niczym nie doświetlam, tylko korekty expo i potem odpowiednio RAWy wołam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    chyba, że już masakryczne ostre cienie naprzemian z ostrym światłem, to lampa.
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 19-09-2010 o 19:44 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów