Witam,
Zamierzam kupić swój pierwszy sprzęt i po wielu, wielu poszukiwaniach i rozmyślaniach wybór padł na Canona 40d. Rozważałam jeszcze 450d i 400d, no ale wydaje mi się, że 40d będzie bardziej hmmm, przyszłościowym wyborem. Do tego kit, a w niedługim czasie dozbieram na 50 f/1.8.
Wolałabym nowy aparat, ale wiadomo, że trudno już takowy model dostać, a poza tym finanse... Mam pewne obawy co do zakupu przez allegro czy poprzez ogłoszenia na forum, no ale ryzyko jest zawsze. Przechodząc do sedna to chciałabym się dowiedzieć czy taki Canon 40d z przebiegiem około 30tys. jest już mocno schodzony? Wiem, że migawka to nie wszystko, ale trochę mało mam pojęcia jakimi kryteriami się kierować przy przeglądaniu ofert. Mógłby mi ktoś przybliżyć temat i ewentualnie napisać za ile warto kupić? Byłabym bardzo wdzięczna.
Nie wiem jeszcze czy można podawać linki do allegro, ale ciekawą ofertę ma Cyfroman. Aktualnie widzę, ze ma wystawionego 40d i 2 dni do końca licytacji. Przeszukałam internet i co nieco poczytałam na jego temat, chyba sami wiecie o co chodzi... Nie mniej jednak oferta jest kusząca, zważywszy na to, ze oferuje on 3miesięczną gwarancję na towar, czego trudno szukać u innych sprzedawców... Co myślicie?
Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam![]()