Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Świecące pixele na matrycy 1000D

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bipbop Zobacz posta
    NO , tylko ze ja robiłem maks 30 sekund a nie 4-6 minut ! 30 sekund robiłem również nikonem D90, D80 , canonem 10D, 40D i nic nie było ! Wielokrotne testy wykazały ze ten problem ma tylko mój nowy 1000D.

Tak więc - serwis musi to uznać, bo nawet normy dla wyswietlaczy LCD dopuszczaja kilka hot pixli, ale w matrycach światłoczułych prawie 20 ?? Zresztą mam dobrego radce prawnego w zapasie
    30 sek to już jest baaaaaaardzo długi czas. Zwłaszcza na wyższym ISO. Dlaczego większość producentów ustala 30 sek jako maksymalny czas? - Bo się więcej sensownie nie da!!!

Zupełnie nie wierzę w te 30 sek i "...nic nie było...". Z całkowitą pewnością było, było... tylko zmapowane. ACR ma funkcje mapowania zaimplementowaną "w sobie" i hot piksele wycina sam bezboleśnie. Wszystkie starsze matryce miały hot pikseli od jasnej cholery. Jakoś musieli se radzić z upierdliwymi userami.

Tu, na CB, było sporo fotografów dekielków. Pewnie dalej jest ich dużo.

Wpisz w google "hot pixel" - to najlepszy radca prawny jakiego znam. Zupełnie bez jaj. Naprawdę. Otherwise będzie wstyd....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jakbyś chciał fotkę dekielka z 1Ds albo D3 to się pewnie znajdzie. 20 hot pikseli to tyle co nic. Chciałbym tylko tyle mieć. To zresztą zależy mocno on temperatury więc przy obecnych upałach to....
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 13-07-2010 o 10:28 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów