Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Aparaty zza Oceanu - SERWIS

Dopiero zaczyna Awatar Canonman
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie Aparaty zza Oceanu - SERWIS

Witam Koledzy...

Mam pytanie apropo's aparatów holowanych np. z U.S.A.
    Powiedzcie mi czy prawdą jest, że w Polsce (całej Europie) jest problem z serwisowaniem takich maszyn? Że niby oprogramowanie serwisowe jest niby inne???
    Usłyszałem taką tezę w sklepie fotograficznym w chwili, gdy klient powiedział że bardziej opłaca się sprowadzić sprzęt z U.S.A.

Dzięki za odpowiedzi...
    Canon EOS 1D MkII-N, Canon EOS 5D, EF 20/2.8 USM, EF 28/1.8 USM, EF 50/1.8 MkI, EF 100/2.8 L IS USM MACRO, EF 70-200/4 L USM ,Speedlite 550EX, Manfrotto 055 XPROB

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

jedyny problem to brak gwarancji.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canonman Zobacz posta
    Witam Koledzy...

Mam pytanie apropo's aparatów holowanych np. z U.S.A.
    Powiedzcie mi czy prawdą jest, że w Polsce (całej Europie) jest problem z serwisowaniem takich maszyn? Że niby oprogramowanie serwisowe jest niby inne???
    Usłyszałem taką tezę w sklepie fotograficznym w chwili, gdy klient powiedział że bardziej opłaca się sprowadzić sprzęt z U.S.A.

Dzięki za odpowiedzi...
    Ciemnotę Ci ktoś wciska, jest tak jak pisze bebesky...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna Awatar Canonman
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Tak myślałem...
    NA szczęście to nie mi ciemnotę wciskają
    Dzięki za odpowiedzi
    Pozdrawiam
    Canon EOS 1D MkII-N, Canon EOS 5D, EF 20/2.8 USM, EF 28/1.8 USM, EF 50/1.8 MkI, EF 100/2.8 L IS USM MACRO, EF 70-200/4 L USM ,Speedlite 550EX, Manfrotto 055 XPROB

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sprzęt z USA tak naprawdę różni sie tylko nazwą
    Gwarancja spoza Unii oczywiście u nas nie działa
    Opłacalność jest mierzona jedynie ceną zakupu sprzętu.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

O czyli np zakupie puszkę w Czechach z gwarancją to bez problemu powinienem mieć serwisowanie na Żytniej

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Tak, obowiązuje gwarancja europejska 12 m-cy. Jak kupisz w Polsce na paragon to masz 24 m-ce teoretycznie.

Domyślnie

Zastanawiam się tylko, czy rzeczywiście kupowanie sprzętu za oceanem jest opłacalne. Za tydzień przylatuje moja siostra, która mieszka na stałe w Kanadzie. Wpadłem więc na pomysł, żeby mi coś przywiozła. Sprawdzałem (przyznaję, dość pobieżnie) obiektywy w sklepie internetowym w Kanadzie i na Ebay-u (nowe) USA i kanadyjskim. Okazało się, że po przeliczeniu cena wychodzi prawie identyczna jak w Polsce. (Nawet uwzględniając to, że siostra kupi sprzęt z opcją darmowej wysyłki do siebie i nie zapłaci cła).
    Autor wątku pisze co prawda o puszcze kupionej w Ameryce - tych nie sprawdzałem, więc może ich zakup jest bardziej opłacalny.
    Z obiektywu jednak uwzględniając powyższe zrezygnowałem - kupię u nas (co prawda używany, ale mogę szukać w pobliżu i spradzić jak współpracuje z moim 40D)

Zablokowany
    Miasto
    Nowa Ruda / Świdnica

Domyślnie

Bo w zły czas sie wstrzeliles z tym sprowadzaniem Są momenty ze oplaca sie cholernie bardzo ze nawet warto na nogach biec po to byle przyniesc do Polski a sa momenty jak teraz gdzie nie ma sensu.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Tak jest - ja mam większość sprzętu z US (bo jeżdżę dość często) ale np. 24-105 w lutym kupowałem w Polsce bo różnica była praktycznie żadna....
    Natomiast długie super-tele opłaca się przywieźć praktycznie zawsze...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów