Fajnie się zaczyna, choć nr 2 nie leży mi w ogóle. Czekam na więcej.
Całkiem fajne fotki, i pory ich wykonania jakby lepsze (niż z poprzednich wypadów), szczególnie pierwsze trzy. Ostre światło ładnie zagrało na #9 i 10, biorąc pod uwagę podkreślenie lokalnego kolorytu miejsca.
Najbardziej spodobał mnie się #11 - i światło i kadr ciekawy. Czekam na kolejne.
ps:
Bardziej uporządkowanej i czystej "redy" niż ta z Santorini nie widziałem!![]()
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Dla mnie - czyli osoby, która w Grecji nigdy nie była, te zdjęcia są bardzo dobrą reklamą tego miejsca - naprawdę przyjemnie się ogląda. Co do samego wątku pasowaliby mi tu też jacyś Grecy, ale same widoki pierwsza klasa. Co do zastrzeżeń - bo pewnie nie tylko na wdychania tu liczyszwydaje mi się, że: 1. leci w lewo, na 3. coś jakby z szumem w lewej górnej części i coś z ostrością mi nie pasuje (może to efekt filtra?) a kadr nr 4 mi trochę nie leży - lewa część jest "przeładowana". Najbardziej z dotychczasowych podoba mi się zdjęcie 11 - czuć tutaj atmosferę, potem 10. Podoba mi się także lekko różowo-bordowy odcień - czy to naturalne kolory, czy może efekt filtra gradacyjnego - jak możesz to napisz jakiego używasz. Czekam na więcej zdjęć, swoją drogą pasują do obecnych temperatur :P
Zdjęcia ładne, może też dlatego tak je odbieram, że jakoś wyspy greckie zawsze mi się kojarzą z udanymi wakacjami. Oba z Santorini jak przypuszczam.
Mam tylko jedno ale, tak jak ja zapamiętałem Santorini (byłem bodajże z 3, czy 4 razy) to pamiętam inne nasycenie kolorów budynków, biel jest intensywnie biała, a błękit, czy też niebieski kolor tynków intensywnie niebieski, ale to może moja pamięć płata figla![]()
"Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair
Ostatnio edytowane przez banan82 ; 10-07-2010 o 19:24 Powód: Automerged Doublepost
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
10 i 11 bardzo bardzo przyjemnez naciskiem na 11 bo ma klimacik
5dm2