Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Ios & Santorini [Banan82]

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Sergiusz, ciesze sie ze odnalazles satysfakcje znajdujac jedno zdjecie ktore nie pasuje do reszty. Wystawilem tutaj zdjecia do ogolnej dyskusji tylko ze twoje wypowiedzi dyskusja nie sa. To sa zagadki.
    Pomimo tego ze mam magistra to za chiny nie moge zrozumiec kontekstu twojej wypowiedzi, nie mam bladego pojecia o czym piszesz. Wyrazaj sie jasniej bo naprawde nie wiem czy sie ze mnie nabijasz w zywe oczy czy jest jeszcze jakis inny sens twoich postow. Prosilbym cie zebys sie w moim watku nie wypowiadal bo jedyne co to wprowadzasz tutaj jakis dziki chaos i nikt nie wie o co ci chodzi.

To jest forum fotograficzne a nie forum podchwytliwych wypowiedzi w stylu - guess what I mean!

Nie wiem czemu ale zawsze podnosisz mi cisnienie, chyba nie tylko mi. Tylko ze ty masz to gleboko gdzies i dalej robisz swoje. Moze jestes starym wyjadaczem i zjadles wszystkie mozgi, prosze cie zebys nie wypowiadal sie w moich watkach i tyle.
    Dziekuje.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar Marcin K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Faktycznie zdjecie przedstawione przez Sergiusza odstaje od pozostalych.

- horyzont na srodku i przechylony
    - kolory "dziwne" i nieladne cienie

To mial na mysli Sergiusz

Z pierwszym sie zgadzam.
    Kolory i cienie mi nie przeszkadzaja.

Reszta zdjec super. Bardzo mi sie podobaja.
    Co do uwag Sergiusza faktycznie moga byc denerwujace.
    Czasami tez siegam po sarkazm, ale jesli sie go naduzywa raczej nie trafia i warto siegnac po inne formy. Szczegolnei kiedy adresat na sarkazm nie zasluzyl.

Biorac pozostale zdjecia ten jeden wypadek nie powoduje ze jakos inaczej odbieram zdjecia.
    Druga sprawa, ze tego zdjecia nie mozna nazwac gniotem tak jak to uczynil Sergiusz.

Tak mi sie zebralo na male podsumowanie...
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl

Miasto
    Scotland

Domyślnie

Mi sie wydaje ze ten Pan mnie po prostu nie lubi i tyle.

To nie pierwszy raz na tym forum....

No ale wrocmy do dyskusji o zdjeciach bo o tym jest ten watek a nie o skarkazmach jednego forumowicza ktory jest z tego znany
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Zdjęcia jak zdjęcia. Są piękne. Oczywiście poza tym jednym.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Całkiem fajne fotki, i pory ich wykonania jakby lepsze (niż z poprzednich wypadów), szczególnie pierwsze trzy. Ostre światło ładnie zagrało na #9 i 10, biorąc pod uwagę podkreślenie lokalnego kolorytu miejsca.
    Najbardziej spodobał mnie się #11 - i światło i kadr ciekawy. Czekam na kolejne.
    ps:
    Cytat Zamieszczone przez eryk_g Zobacz posta
    [...] Na jedynce za duży bałagan w kadrze.
    Bardziej uporządkowanej i czystej "redy" niż ta z Santorini nie widziałem!
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Miasto
    Scotland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    Całkiem fajne fotki, i pory ich wykonania jakby lepsze (niż z poprzednich wypadów), szczególnie pierwsze trzy. Ostre światło ładnie zagrało na #9 i 10, biorąc pod uwagę podkreślenie lokalnego kolorytu miejsca.
    Najbardziej spodobał mnie się #11 - i światło i kadr ciekawy. Czekam na kolejne.
    ps:

Bardziej uporządkowanej i czystej "redy" niż ta z Santorini nie widziałem!
    Xmac - dzieki za komentarz, co do balaganu w 1 to w zasadzie moznaby sie pokusic o wejscie na ten dach i poprzestawianie paru rzeczy ale wlasciciel raczej nie bylby szczesliwy, zwlaszcza ze to przy trakcie turystow zaraz
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dla mnie - czyli osoby, która w Grecji nigdy nie była, te zdjęcia są bardzo dobrą reklamą tego miejsca - naprawdę przyjemnie się ogląda. Co do samego wątku pasowaliby mi tu też jacyś Grecy, ale same widoki pierwsza klasa. Co do zastrzeżeń - bo pewnie nie tylko na wdychania tu liczysz wydaje mi się, że: 1. leci w lewo, na 3. coś jakby z szumem w lewej górnej części i coś z ostrością mi nie pasuje (może to efekt filtra?) a kadr nr 4 mi trochę nie leży - lewa część jest "przeładowana". Najbardziej z dotychczasowych podoba mi się zdjęcie 11 - czuć tutaj atmosferę, potem 10. Podoba mi się także lekko różowo-bordowy odcień - czy to naturalne kolory, czy może efekt filtra gradacyjnego - jak możesz to napisz jakiego używasz. Czekam na więcej zdjęć, swoją drogą pasują do obecnych temperatur :P

Miasto
    Scotland

Domyślnie

dzieku christoff - co do lecenie zdjec w prawo czy lewo, na szerokim kacie i tak jest beczka , zdjecia byly prostowane, zalezy jak patrzysz, widac beczke - to znany problem
    w 3 jest szum, fotka robiona na przeslonie 1.4 bo bylo ciemno i bez statywu, dlatego tez pojawil sie szum, nie przejmuje sie tym strasznie bo dosc lubie ziarno, pozatym wyciagajac z cieni rawa to zawsze sie pojawia (oczywiscie w dobrym umiarze) To zdjecie jest krajobrazem ale nie takim jak zawsze robie ze wzgledu na ta nietypowa przeslone i technike
    co do filtrow to uzywam tylko polara, nie bawie sie w grady bo troche ograniczaja, wole poskladac dwie rozne ekspozycje w gimpie zamiast miec gotowy efekt uzywajac szarej polowki, duzo wiecej mozliwosci korekty itp itd.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Coś już napisał

Domyślnie

Niby dlaczego horyzont nie moze być po środku? Bo w książkach pisza zeby tak nie robic? Bo takie sa zasady? Mi to zdjęcie akurat się podoba, ale ja się pewnie nie znam...

Banan zwiedzałeś jeszcze jakies wyspy poza kreta i santorini, które warto odwiedzić? Kreta była fajna (sporo samochodem objechałem) ale szukam czegos rownie urokliwego ale z mniejsza ilościa turystów. Chetnie wrzuce cos po powrocie.

Miasto
    Scotland

Domyślnie

MusicMan - Horyzont jest prosty, jest prostowany na krawedziach zdjecia, potem jest ta wyspa i ona robi taki efekt ze widzi sie to jakby lecialo rzeczywiscie ale to beczka
    Bylismy na Zakynthos 2 lata temu, tez fajnie, ten slynny wrak statku na plazy w takiej urokliwej zatoce Navagio (National Geographic uznalo to za bardzo urokliwe miejsce), wystawialem to kiedys na forum cyberfoto. Ogolnie wyspa jest fajna, sa miejsca tloczne i typowo turystyczne ale tez jeszcze nie do konca sie tak skomercjalizowala, autem mozna fajnie po niej pojezdzic, jest duzo urokliwych zakatkow.
    Ios na ktorej tez bylismy w tym roku jest fajna chociaz nie ma tam za duzo drog oraz atrakcji, typowa "sucha" wyspa na ktorej maja problemy z woda, jest w zasadzie 1 wieksza wioska no i duzo miejsc do kapieli To byla do niedawna "party island" gdzie dziesiatki ludzi w wieku okolo 20 lat przyjezdzalo tam zeby sie tylko i wylacznie zabawic, jeszcze dzisiaj widac to w wiosce Ios (The VIllage) gdzie sa kluby, masa prawie polnagich dziewczyn na ulicach itp

Podobno Mykonos i Naxos sa fajne ale tam nie bylismy, to w przyszlosci.
    Ogolnie to polecalbym Zakynthos, pomieszanie turystycznego miejsca z takimi normalnymi sennymi wioskami gdzie spotkac mozna ciagle dziadkow i starszyzne wioskowa siedzaca popoludniami na laweczce pod drzewem oliwnym
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów