Oby dwa zdjęcia przepalone (ręce, twarz) Wina być może zbyt ciemno ustawionego/nie skalibrowanego monitora. Ewentualnie po prostu źle naświetlone klatki już w aparacie.
Oglądnij zdjęcia w DPP/Lightroomie z włączonym ostrzerzeniem o przepaleniu (highlight alert).
1 owszem przepalona, ale ja na 2 nie widz zadnego przepalenia
5dm2
fakt na 2 widać mniejsze przepalenie lub brak , ale czy to jest taka wada tego zdjęcia ??
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
znam się słabo, a do tego nie jestem z miasta (czyt. ze wsi jest "chop") ale mnie się podobają...
może istotnie bardzo drobne prześwietlenie ale dzięki Bogu nie jesteśmy w aptece i z tego powodu nikomu krzywda się nie stanie![]()
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com
a jak z ostrością ok ??
Technika techniką ale spróbuj jakoś rozruszać modelkęDwie foty z "naturalnie" ułożoną reką
Portret to nie tylko go, przepały i ostrość.
To także dobrze błyśnięta seria z lamp studyjnych najlepiej jak najdroższych, seria dobrych obiektywów no i najważniejsza zasada która powinna towarzyszyć początkującemu portreciście to " Bez pełnej klatki nie wychodź z domu" :-)
A tak na prawdę to bez pomysłu na zdjęcie lepiej nie wychodzić z domustaraj sie przemyśleć każde foto zanim zrobisz, nie rób tych zdjęć na siłę.
...Ja tu tylko sprzątamC 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV