Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: czy warto zamienic 40d+28,1.8 na 350D+24,1.4 markI

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Koledzy, napiszcie w dwóch, trzech zdaniach jaka jest różnica w obrazku z 350D i 40D, tylko konkretnie a najlepiej jakieś sample po obejrzeniu których stwierdziliście, że nigdy więcej 350D.
    właśnie też bym chciał usłyszeć o różnicy w obrazku..
    nie piszcie o wielkości puszki czy ogólnie ergonomii (kółko, itp.) ani o celności AF itp. tylko o obrazku..
    miałem zarówno 350D jak i 40D i po przejściu na 40kę byłem zniesmaczony tym co w obrazku daje ta puszka - 350ka daje bardzo fajny obrazek - w 40tce przy tej matrycy dali wg mnie nie taki jak potrzeba filtr i do tego pikseli za dużo - w 350tce rozłożenie pikseli i odległości pomiędzy nimi na matrycy są takie same jak w 5d1 i to jest naprawdę widać.. nie trzeba wyostrzać za bardzo i widać tą "plastykę" chociaż to CROP.. oczywiście 40d ma swoje zalety (fpsy, af i ergonomia) ale obrazek IMHO daje ładniejszy 350d.. 24L to super szkiełko i z dowolną puszką będziesz z niego zadowolony
    napisz jeszcze co focisz ale skoro chcesz szerokich stałek to raczej ptaków ani sportu nie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    właśnie też bym chciał usłyszeć o różnicy w obrazku..
    nie piszcie o wielkości puszki czy ogólnie ergonomii (kółko, itp.) ani o celności AF itp. tylko o obrazku..
    miałem zarówno 350D jak i 40D i po przejściu na 40kę byłem zniesmaczony tym co w obrazku daje ta puszka - 350ka daje bardzo fajny obrazek - w 40tce przy tej matrycy dali wg mnie nie taki jak potrzeba filtr i do tego pikseli za dużo - w 350tce rozłożenie pikseli i odległości pomiędzy nimi na matrycy są takie same jak w 5d1 i to jest naprawdę widać.. nie trzeba wyostrzać za bardzo i widać tą "plastykę" chociaż to CROP.. oczywiście 40d ma swoje zalety (fpsy, af i ergonomia) ale obrazek IMHO daje ładniejszy 350d.. 24L to super szkiełko i z dowolną puszką będziesz z niego zadowolony
    napisz jeszcze co focisz ale skoro chcesz szerokich stałek to raczej ptaków ani sportu nie..
    Taka mała uwaga odnośnie - 350d ma to samo upakowanie co nowa piątka. Słyszałem głosy że 400D miał lepszy obrazek niż 40D, mi w sumie on pasował, ale fakt, rewelacji nie było.

Za to odjazd z ostrością fot miałem na 1DIIN - 8mpix na 1,3 cropie, tu nawet pięćdziesiątka plastikowa dawała żyletę, że ho, ho.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Jutrzas86 Zobacz posta
    Odpuść sobie kolejne szkło pod kropa, sprzedaj 40D i 28mm, kup 5D tak jak już ktoś wcześniej napisał i do tego 50mm f1.4 i dopiero wtedy ujrzysz znaczną różnicę w obrazku na plus (zakładając że chcesz pozostać przy obiektywie standardowym).
    Pozdrawiam
    Potwierdzam, jest totalny odjazd w plastyce fot. 28 jest fajnym obiektywem, ale 50 na FF to jest to.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 12-07-2010 o 13:33 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów