Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 95

Wątek: Jaka 50-tka ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MoonWind Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o Sigmę to jakość wykonania jest niższa niż L-ki ale wyższa niż C1.4 USM.
    Obiektyw jest wielki to 77mm. Ma to swoje wady i zalety. Zaletą jest to, że jak masz "ofiltrowanie" do jakiś L-ek 77mm to tu będziesz miał jak znalazł.

Obiektyw ten może jednak mieć wadę w postaci pływającego FF. Niestety mój tak ma.
    No mam eLkę i polara 77mm to będzie jak znalazł. Nie to nie do 10D. Planuję za jakiś czas kupić albo 7D albo 5DMkII. Z tym focusem to trochę mnie zmartwiłeś. Czyli nic tylko sprawdzać na miejscu razem z body.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    straszny bełkot nie warto ruszac z czytaniem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze jedno roznice pomiedzy 50tkami i obiektywami o tej samej ogniskowej to nie tylko af i ostrosc na pelnej dziurze...
    Ostatnio edytowane przez karabud ; 08-07-2010 o 22:58 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karabud Zobacz posta
    straszny bełkot nie warto ruszac z czytaniem
    Już ruszyłem... Faktycznie bełkot. Jeszcze tylko brakowało żeby napisał na końcu, że za komuny było lepiej

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

widze ze co uzytkownik to opinia. ja mam 50tke canona/1.4... na starym 40d AF plywal, czasem trafial, a czasem nie. jakosc na 40d od f/1.4 raczej mydlana. od wczoraj mam 5dmark2. tutaj canon rozwinął skrzydła - 100% trafien w punkt (AF -srodkowy punkt), ostrzejszy o wiele na pelnej dziurze, pieknie rysuje. ale, tak, obudowa to nie to co eLe...;-(. gdybym dzisiaj mial od nowa kupic bralbym sigme, mialem ja pozyczona na 40d i rzadziła. teraz czekam az mi sie canon rozpadnie, to se kupie sigme ;-).
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Ja właśnie w poniedziałek będe jechał do Sigma Pro-Centrum testować (i najprawdopodobniej wybierać dla siebie) 50/1.4
    Sam jestem bardzo ciekaw jak to jest z tymi 50tkami
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja wybrałem używaną eLeczkę, cena większa, ale jakość i fun-factor - również.

Sigma to Sigma - totalnie nie ufam temu producentowi, problemy z krzywą płaszczyzną ostrości, z astygmatyzmem, autofokusem robią swoje. Dobra sztuka będzie okej, ale trzeba mieć fuksa, albo wyrozumiałych sprzedających.

Canon - wszystko okej na pierwszy rzut oka, ale podobno strasznie często nawala micro-USM, a i samo szkiełko nie grzeszy jakością budowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx Zobacz posta
    Miałem okazję testować 2 lata temu Sigmę 50/1.4 i Canona 50/1.4 w warunkach "bojowych" przez kilka dni. Dostałem "pierwszy lepszy" egzemplarz Sigmy z brzegu, bez wybierania. Canona też miałem pożyczonego, tak samo bez przebierania.
    IMHO różnicy w jakości zdjęć nie ma. Nie miałem problemów z BF/FF w Sigmie.
    Gdy pół roku później przyszło do kupowania, to wybrałem Canona: "pierwszy lepszy" egzemplarz ze sklepu.
    To wszystko kwestia chyba szczęścia.
    Ja kupiłem do tej pory dwie jasne 50.
    Jedną Sony i jedną Nikona.
    Sony miało BF, Nikon FF(właśnie czekam na powrót z serwisu).

Domyślnie

C50 1.4 :-)
    po "przymknięciu" do f 1.8 jest jak miecz samurajski :-D ... mam i polecam

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Mialemz Sigma do czynienia kilka razy w sklepie podczas testow - zadna nie ostrzyla tak jak powinna. Kupilem C50 USM w ciemno i nie zaluje. Na 50D trzeba przymknac do 1.8 zeby byla naprawde ostra a na 5D mozna od 1.4 robic fajne zdjecia. Takze osobiscie polecam canona 50mm - jest tanszy a i przy okazji nie ma problemu z ostrzeniem.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów