Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 95 z 95

Wątek: Jaka 50-tka ?

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Obrazek z 50/1.2 L jest specyficzny i ma swój oryginalny klimat, ale czy jest on wart pieniędzy, jakie trzeba za niego zapłacić? Dla mnie nie, ale gdybym specjalizował się w wysublimowanych kobiecych portretach to pewnie chciałbym mieć to szkło.
    Dla mnie również 50/1,2 jest niezbyt zachęcające.
    Mam 50/1,4 ;przypadkiem nawet dwie, i jest póki co wystarczająca.
    Nie będę narzekał,jeżeli pojawi się rumorsowa II i będzie jeszcze lepsiejsza.
    Do portretu, (FF) wg mnie, ta ogniskowa jest średnio urodzajna.

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    To zależy od tematu fotografii, nie zawsze duża winieta jest ozdobą, czasem bardzo szpeci obrazek. :-D
    Pozdrówka
    Ależ,ależ.Naturalnie.
    Swoją drogą jestem ciekaw, ile osób koryguje winietę w DPP,albo już z poziomu aparatu?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Yarecki ----> Jak bym miał Zeissa w stopce też bym popierał

MoonWind ----> Bardzo ciekawa metoda badawcza. A sprzedawca nie patrzył na Ciebie jakoś tak dziwnie ?

50 1.2 L wg testów faktycznie ma poważne problemy z ostrością w rogach. Aż trudno mi w to uwieżyć żeby szkło za takie pieniądze zaliczyło taką wpadkę. Cholera wie może te wszystkie testy są sponsorowane przez konkurencję. Musiałby się tu wypowiedzieć ktoś kto to szkło posiada.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Yarecki ----> Jak bym miał Zeissa w stopce też bym popierał
    Ale ja wybrałem go świadomie. Moje szkło jest starsze, od niejednego tu piszącego - ale zdjęcia z tego szkła uwielbiam :]
    EOS 50D, EOS 650, Contax RTS, Yashica FR-1 | Tamron SP 28-75/2.8 | Canon EF 75-300 II IS | Zenitar 2.8/16 Fisheye | *Zeiss 50/1.4 | Yashica ML 28/2.8 | Yashica ML 50/2.8 | Yashica ML 135/2.8 | Yashica ML 35-70 | Yashica ML 75-200/4 | 580 EX |

* EPKT Spotters *

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Na FOTOZONE bardzo zjechali elkę Canona dając jej za optykę 2 gwiazdki.:-D
    To rzeczywiście interesujące, bo w testach photozone.de na FF za jakość optyczną 50L dostał dwie gwiazdki, sigma 50/1,4 też dwie, 50/1,8 trzy gwiazdki, a zeiss planar 50/1,4 dwie i pół gwiazdki

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    To rzeczywiście interesujące, bo w testach photozone.de na FF za jakość optyczną 50L dostał dwie gwiazdki, sigma 50/1,4 też dwie, 50/1,8 trzy gwiazdki, a zeiss planar 50/1,4 dwie i pół gwiazdki
    Bo photozone jest bezkompromisowe , a my raczej jesteśmy skłonni wybaczyć obiektywowi ze światłem 1.2 to i owo...

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów