manfred, dlaczego nie chcesz wykonać zdjęcia w taki sposób:
Toż to góra 15 minut roboty![]()
manfred, dlaczego nie chcesz wykonać zdjęcia w taki sposób:
Toż to góra 15 minut roboty![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Wiem, że jestem ślepo uparty. Dodatkowo robiłem zdjęcia z wykorzystaniem kilku lamp. Efekt wg mnie jest zdecydowanie lepszy niż ten hdr. Ale nie daje mi to spokoju. A te Twoje zdjęcie to jedna klatka?
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Gdyby nie to, że zapomniałem przestawić się z RAW na JPEG (zawsze o czymś zapomnę) to praktycznie zdjęcie prosto z puszki.
EDIT:
...zdjęcie co prawda jest troszkę niedopracowane, ale ma robić tylko i wyłącznie za przykład. Jeszcze jedno - lampy, nie zawsze więcej znaczy lepiej, trzeba się dopasować. I na miłość boską nie rób zdjęć gdy za oknem słońce wali tak mocno.
Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 20-10-2012 o 12:08
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Wiem ale jak leje to ja w barze siedze przy piwie i sam rozumiesz ... ;-)
Za dużo tych klatek moim zdaniem. Wziąłem co trzeciąi coś takiego wyszło choć można inaczej, może trochę za dużo podciągnąłem suwak szczegóły i wyszło przeostrzone, ale możliwości efektu końcowego są wielkie.
Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 20-10-2012 o 22:14
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Po pierwsze to wybrałeś złą porę dnia. W zasadzie to możliwie najgorszą
Gdyby słońce było po przeciwnej stronie to byś mógł zrobić zdjęcie w jednej klatce lub HDR wyglądałoby bardzo naturalnie.
Dzięki za pomoc i poświęcony czas. tlustyx dzięki za pokazanie drogi w obróbce. Jednak muszę zostać przy zdjęciu błyskanym. Z mojej winy taki hdr jest nie do przyjęcia.
Jeszcze troszkę inaczej (z 3 zdjęć)
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Dlaczego ta glowica do panoram jest taka konieczna? Czy glowica wideo nie
zrobi roboty? Czy to dzieki tej dogiej glowicy do panoram mozna robic zdjecia 360 To zdjecie to robilem na zwyklej wideo glowicy, CS sklada zdjecia razem, crop i wychodzi mu to calkiem calkiem. Dlaczego inne programy mialby byc lepsze?
Pozwolę sobie wkleić zdjęcia, które hmm no splendoru mi nie dodają. Proszę o uwagi co zrobić lepiej. A chętnych do zabawy z rawami proszę o wskazanie drogi.
Rawy
https://www.dropbox.com/sh/55f17ipl4c99k6n/r1C0R_YHeW