Cytat Zamieszczone przez mateo785 Zobacz posta
dzieki przekonales mnie do tych wyzwalaczy
powiedz mi jeszcze jak mozesz

jaki jest czas synchronizacji w nich z lampa
Mysle ze taki jaki obsluguje aprat. U mnie jest to 1/250sek. Jak bym mial jakiegos glupiego jasia z goraca stopka to przetestowal bym czy przy krotszych czasach bedzie ok.

i jak wyglada mocowanie od dolu odbiornika, gwint na statyw a oprocz tego jest stopka zeby wsunac na sanki?
Jest, ale prawde mowiac bardzo gowni....
Jest to zwykla plastikowa stopka, bez zadnego dodatkowego mocowania. W praktyce wysowa sie z sanek pod wplywem grawitacji.
O wiele lepiej sprawdza sie wkrecenie na gwint, no chyba ze mial bys jakis sposob mocowania za pomoca ball bungies czy cos w ten gust.
To taki minus tych wyzwalaczy. Choc ja uzywam gwintu na odbiorniku i prawde mowiac trzyma sie to w ten sposob bardzo pewnie na statywie.

przykladowo gdybym laczyl jednak lampe przes sanki potem musial bym zamontowac to do softboxa na taka lampke ktory ma zlacze na lampe wlasnie w postaci sanek...
Ja lampe zakladam na sanki odbiornika, nie ma z tym problemu. Sanki w odbiorniku sa normalne metalowe, lampa z blokada ladnie sie w nich trzyma.
Stopka "na dole odbiornika" jest najdelikatniej mowiac badziewna i nie trzyma sie w sankach, jesli nie zrobisz jakiegos dodatkowego mocowania, lub zamiast sanek nie uzyjesz gwintu na statywie (co moim zdaniem jest pewniejsze i wygodniejsze)

polec mi jeszcze prosze twojego sprzedawce z hongkongu ebay user zapewne ile na to czekales i jak za to placiles? (paypal)bo zielony jestem w tym temacie , nie zamawiam z ebay...
http://myworld.ebay.pl/hkyongnuophotoequipment/
Placilem normalnie karta za pomoca PayPal'a bez zadnych kombinacji.
Przesylka szla jakos 2 tygodnie, ale trafilem na momet kiedy przez wulkan na islandii przestlay latac samoloty nad europa. Normalnie ludzie czekali po max tydzien czasu. Przesylka wliczona jest w cene, wiec koszt jednego odbiorniczka wychodzi w okolicach 60pln.