Chłopaki, poradźcie.
Zdecydowałem się na 35/2 do swojego 5d (wersja 1), mam tylko dylemat czy kupić go wysyłkowo czy pofatygować się do Wwy celem przestrzelenia i dobrania właściwego egzemplarza. Czy taki test jest w ogóle potrzebny w przypadku tego szkła? Jak jest z rozrzutem jakościowym poszczególnych egzemplarzy? Może niepotrzebnie się cykam i można brać wysyłkowo?
Pozdro!
5D, stałki, zoomy
Wysyłkowo przez neta? Masz 10 dni na testy i możesz odesłać jak ci szkło nie pasuje
5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II
Obaj z kumplem 35 2.0 kupowalismy w ciemno w roznym czasie od roznych ludzi.. oba egzemplaze bdb![]()
A jak jest z pierścieniem ostrości bo optyczni piszą, że jest niestabilny i chwiejny?
Pozdrawiam
Pomimo swojej szczątkowości daje się nim manualnie ostrzyć, i to całkiem wygodnie :smile: Niestabilny i chwiejny? Nieee!
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ja dzisiaj się bawiłem 35/2 i muszę przyznać rację. Po jakimś czasie jest faktycznie niestabilny i chwiejny. Jednak generalnie to plastik, wiec nie spodziewajmy się cudów za tą cenę![]()
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
Ta cena to by było w okolicach 50 1.8... On już jednak trochę kosztuje...Jednak generalnie to plastik, wiec nie spodziewajmy się cudów za tą cenę![]()
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
Jak znajdę znowu czas na fotografowanie to raczej będę przymierzał się do elki. AF jest miły.