Strona 36 z 52 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 511

Wątek: TEST Canon 35/1.4L vs. 35/2

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

i o własnie o taka dyskusje mi chodziło
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tapirek Zobacz posta
    Bo:

- potrzebują cichego i szybkiego af
    - warunki w których pracują wymagają solidniejszej L-kowej budowy
    - potrzebują światła 1.4
    - widzą różnice w bokehu
    - chcą przyszpanować
    - naczytali się forum i wiedzą że nie-L-ką po prostu nie da się zrobić dobrego zdjęcia
    - dowolna kombinacja powyższych.
    Zgadzam sie w 100%
    Jesli ja mialbym kupic elunie co mam nadzieje ze niebawem nastapi kupil bym ja wylacznie ze wzgledu na obrazek jaki daje. Juz nie chodzi o szybki AF czy pancerna konstrukcje ale o ta klarownosc obrazu. Mysle ze testy typu focenie wazona dwoma obiekywami jedna elka druga nie, nie pkokaza zbyt wiele. W praktyce wszystko wychodzi. Z kim nie gadam kto ma np 24/1.4 zawsze jest zachwycony mowi ze na to szklo nie ma mocnych.
    Ostatnio edytowane przez greg01 ; 11-03-2012 o 11:27

Domyślnie

Jeżeli ktoś nie widzi różnicy między tymi szkłami to po prostu ta L-ka nie jest dla niego, bo po co przepłacać
    pozdr

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Jeżeli ktoś nie widzi różnicy między tymi szkłami to po prostu ta L-ka nie jest dla niego, bo po co przepłacać
    pozdr
    Prawda Choc czesto presety i inne upiekszacze w ps zacieraja subtelne roznice w obrazku w poszczegolnych szkielkach, o szklach klasy L nie trzeba wiele mowic bo jezeli ktokolwiek cos takiego mial w rekach wie co to jest i przekonywac go nie trzeba Mam od dluzszego czasu 35 mm f/2 i wlasnie wymieniam na L bo ... wypluty z L obrazek w 90 % nadaje sie do wydruku bez zbytniego psucia jakosc, plastyka, swiatło,
    Canon FF

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

pozdr
    …uważam, że gdy ktoś nie widzi różnicy między tymi dwoma szkłami to jego wzrok nie jest zbyt dobry i chyba fotografia to jednak nie był dobry wybór ?
    No bo bez przesady, że nie widać różnicy między szkłem za 900 PLN a za 5500 PLN. Nie popadajmy w paranoję

Pozdr Przemek
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Domyślnie

Prawda jest tez taka ze drogi sprzet kupujemy czesto dla siebie dla wlasnego komfortu psychicznego, bo np klienci mam tu na mysli mlodych w 90% nie dostrzegaja zadnej roznicy i jak ich zapytac ktore zdjecie bylo robione L czy nie L to beda poprostu strzelac.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Dokładnie jak przedmowca klient ma w d*** czym byla zrobiona fota ona musi byc i musi być sliczna i kolorowa a reszta to problem fotografa i jego ewentualnej frustracji coraz czesciej do bycia fotografem potrzebny jest fakultet z psychologii :P
    Canon FF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daviddark Zobacz posta
    …uważam, że gdy ktoś nie widzi różnicy między tymi dwoma szkłami to jego wzrok nie jest zbyt dobry i chyba fotografia to jednak nie był dobry wybór ?
    No bo bez przesady, że nie widać różnicy między szkłem za 900 PLN a za 5500 PLN. Nie popadajmy w paranoję

Pozdr Przemek
    No, ale właśnie takie głosy ''rozsądku'' wcześniej się pojawiły, więc nie ma co na siłę kogoś przekonywać.... Piszę to ja, jako zadowolony użytkownik 35L :smile:
    pozdr

Domyślnie

No, ale właśnie takie głosy ''rozsądku'' wcześniej się pojawiły, więc nie ma co na siłę kogoś przekonywać.... Piszę to ja, jako zadowolony użytkownik 35L :smile:
    pozdr
    Moglbys wrzucic kolegom tu jakies sample z tej 35tki

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

no 35 L - sampel SUROWY NIE TRĄCONY PS I INNYM SOFTEM przydałby sie bo wiekszosc tych ladnych obrazkow na necie jest lekko poprawiana wiec fajnie by bylo zobaczyc bo na 99% jestem juz przekonany do zakupu ale brakuje mi 1 % niepewnosci :P
    Canon FF

Strona 36 z 52 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów