Pokaż wyniki od 1 do 10 z 511

Wątek: TEST Canon 35/1.4L vs. 35/2

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    rozmowa zatacza już bezsensowne koło,
    To ja może poproszę o niekontynuowanie tego koła i powrót do tematu. Czyli zamiast masturbować się, że 35/2 nam wystarczy, a 35L nam nie wystarczy, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś był tak uprzejmy i poświęcił dla mnie chwilę ze swojego najcenniejszego życia, i wkleił zdjęcie z podobną flarą, zarejestrowaną na f8, ISO100, obiektywem Canon EF-35 mm f/2.0.
    Moja wdzięczność będzie niezmierzona i dozgonna. Dziękuję.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    To ja może poproszę o niekontynuowanie tego koła i powrót do tematu. Czyli zamiast masturbować się, że 35/2 nam wystarczy, a 35L nam nie wystarczy, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś był tak uprzejmy i poświęcił dla mnie chwilę ze swojego najcenniejszego życia, i wkleił zdjęcie z podobną flarą, zarejestrowaną na f8, ISO100, obiektywem Canon EF-35 mm f/2.0.
    Moja wdzięczność będzie niezmierzona i dozgonna. Dziękuję.
    Postaram się jakąś wyłapać, chociaż 35/2.0 radzi sobie cokolwiek lepiej od eLki (o dziwo)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Pewnie większość (wszystko) na pełnej dziurze, więc wpływ kształtu przysłony na rozmycie jest żaden. Poza tym nie w każdej sytuacji bokeh jest brzydki.
    Nie w każdej sytuacji bokeh z pięciolistkowej przysłony będzie brzydki - otóż to! Te zdjęcia były robione na f/2,8 (plastikiem):

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    W pewnym stopniu Ci zazdroszczę bo ja jeszcze nie trafiłem na swojego Grala , a po twoich wypowiedziach można wnioskować, że ty tak i proszę nie doszukuj się w mym zdaniu żadnych złośliwości.
    Gdyby ten chol...ny plastik miał cichszy mechanizm AF, szerszy pierścień MF oraz "full-time MF override" to miałbym swojego Graala. Co w plastiku jest fajne? Że jest lekki, poręczny, jest wystarczająco ostry (jak dla mnie), ma ostre rogi na "fulfrejm", ma szybki AF. Trochę dziwne, że Canon oferuje: 28,50,85 - szkła w podobnej cenie, które są wyraźnie ulepszone (w kwestii użytkowej mają: USM, MF override, nie mikroskopijną szerokość pierścienia MF). Przetestuję jeszcze 28-ki (w wersji ze stabilizacją oraz bez) - może to będzie dla mnie strzał w 10-tkę. L-ka jest pod wieloma względami wspaniała ale jednocześnie ciężka i nieporęczna.
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Uprawnienia umieszczania postów