Nie mówię że są bez winy, ale nawet w przypadku dobrej woli i chęci działania szybko to się nie da :-)
Nie mówię że są bez winy, ale nawet w przypadku dobrej woli i chęci działania szybko to się nie da :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Zgadzam sie, Policja bez winy nie jest. Niedawno chcialem zglosic oszustwo w sprzedazy internetowej. Gdy przyjezdzalem na komisariat(a bylem tam z 5 razy), zawsze "bylo cos".
To policjant mial wezwanie do kradziezy, to wlasnie przywiezli kogos przesluchuja.
A najlepiej zebym przyjechal jutro, za tydzien, lub wcale.
Udalem sie wiec do prokuratury gdzie nielatwo dostalem sie do Pani Prokurator
, ktorej opowiedzialem zlewczy stosunek policjantow do mojej sprawy.
Przy mnie wykonala telefon do komendanta owego komisariatu z pytaniem "Jak to sie u Was traktuje petentow itp. ?"
Zostalem umowiony na konkretna godzine i bardzo zyczliwie przyjety.
Jakieś 5lat temu koleżance okradli mieszkanie.
Dowiedziała się, że to gnojek jej sąsiad (15lat).
Podała policji wszystkie jego dane - brakowało w sumie tylko numeru buta i fi..a.
Po tygodniu polecony: umorzenie z powodu nie wykrycia sprawcy
Cyrk na kołach.
Zrobiły z mamą na komisariacie taki burdel, że panowie policjanci jednak odwiedzili wskazaną osobę. Na szczęście rodzinka była na tyle głupia żeby TV z kradzieży zatrzymać dla siebie...
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
W biegłym roku zostałem oszukany na Allegro i sprawę zgłosiłem Policji. Podałem wszystkie namiary oszusta, włącznie z jego numerem telefonu, korespondencją e-mail, rachunkiem bankowym itp. Po dwóch miesiącach otrzymałem informację, że sprawa trafiła do prokuratury, a po czterech, że ustalili IP sprawcy, tu podali numer budynku w którym mieszka i poinformowali mnie, że przekazali sprawę prokuraturze w miejscu zamieszkania oszusta... Paranoja!!! Dałem im wszystkie namiary, a oni przez cztery miesiące ustalali IP
Pozdrawiam
dane ktore dostarczyles policji zapewne byly falszywe lub stworzone tylko w celu dokonania przestepstwa (email, telefon), a jesli nie to gosc powinien dostac dodatkowe 3 lata za glupote. Konto w banku bylo pewnie na falszywe dane, albo na 'slupa'. Jesli bylo to konto zlodzieja, albo kogos z jego najblizszej rodziny, to kolejne 3 lata za glupote...
Tak wiec ustalenie adresu IP moglo wbrew pozorom byc jedyna szansa na wytropienie smierdziela, choc i tu obstawiam, ze jak mial choc troche oleju w glowie, to laczyl sie tylko z kafejek itp - jak nie, to 3 lata za glupote...
co do szybkosci dzialania organow z nieuzasadnionego szacunku dla nich sie nie wypowiem...
sam nascie lat temu (poczatki allegro) kupilem paczke soli za 300zl, a na komisariacie cyrk (chyba juz klasyk):
-gdzie mialo miejsce przestepstwo?
-w internecie
-a na jakiej ulicy?
5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700
Ustalone przez policję IP jest przypisane do budynku którego numer podałem wraz z innymi danymi![]()